avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

buna ziua am o intrebare ..eu si sotul meu ne-am casatorit acum 30 ani..din casatoria lui au rezultat 2 copii care au ramas la fosta sotie el cedand totul la tribunal in favoarea lor...eu am un copil din prima casatorie pe care sotul l-a infiat si mai am un copil din mariiajul cu sotul..intrebare: am vrea sa-i donam din timpul vietii ultimului copil apartamentul cu clauza de intretinere pentru a nu se ajunge la impartirea lui ulterior ( baiatul cel mare este la casa lui casatorit...problema este ca nu vrem sa vina la mostenire ceilalti 2 copii ai sotului pe care nici nu ii cunosc.....de aceea va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez si care ar fi actele necesare si binenteles costurile va multumesc anticipat ( daca exista alta varianta mai sigura decat aceasta ???astept raspunsul d-voastra
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:15, 19 Iunie 2018
In traducere "cum să facem să ii lasam pe ceilalti copii fără nimic, iar ei să Nu poată face nimic ".

Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
raluk0207, utilizator

doream si ma asteptam la un raspuns pertinent si la o solutie pentru aceasta speta ( in ideea ca m-am adresat unei persoane avizate ) dar se pare ca m-am inselat....sunt mai interesante raspunsurile la misto
raluk0207 a scris:

In traducere "cum să facem să ii lasam pe ceilalti copii fără nimic, iar ei să Nu poată face nimic ".

Dar felul cum ati pus dvs problema "nu vrem sa vina la mostenire ceilalti 2 copii ai sotului ", vi se pare ok?
Si sa zicem, ca pe dvs va inteleg. Sunteti a doua sotie si nu ii cunoasteti.
Dar sotul e tatal lor. Practic, domnul face copii, ca dupa aia sa "nu vrem" ca ei sa mosteneasca ceva. Adopta un copil care nu e al lui, iar ceilalti 2...sa se duca pe apa sambetei.
Intai de toate, draga doamna, un act juridic trebuie sa fie moral si etic. Ceea ce ....nu prea e.
Si ca sa va raspund pe speta, copiii sunt mostenitori rezervatari.
Nu pot fi exclusi de la succesiune. Legea le acorda dreptul la rezerva succesorala. Orice act ati face, copiii pot solicita reductiunea, pentru incalcarea cotitatii disponibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte infiere la mostenire masso masso buna ziua! va relev urmatorul fapt: 2 frati, chiar gemeni; unul este infiat cand erau mici de catre fratele tatalui lor- devin deci oficial, veri; mama lor ... (vezi toată discuția)
Imobil ioangaspar ioangaspar Sotia mea are o fica dintr-o casatorie anterioara care este majora,eu si sotia am donat casa ficei sotiei mele.Pe extrasul de carte funciara apare la propritar ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului supravietuitor asupra bunurilor proprii ale sotului decedat clarosh clarosh Am inteles ca bunurile dobandite inainte de casatorie raman bunuri proprii in caz de divort dar nu si in caz de deces. Ce drepturi are sotul supravietuitor cu ... (vezi toată discuția)