avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie și CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie și CCC

Buna ziua.Sunt in CCC,copilul împlinește 2 ani pe 12 iulie.Care va fii ultima luna in care voi lua indemnizația?Dar care va fii ultima luna in care voi lua alocația de 200 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 20 Martie 2018
Buna ziua,
In august veti lua partial din indemnizatie, pana pe 12 iulie si alocatia de 200 de lei tot partiala, urmand sa intre in vigoare cei 84 de lei pentru data de 13 iulie pana la sf. lunii.
Puteti sa va intoarceti la locul de munca cu cel putin 60 de zile calendaristice inainte sa faca bebe 2 ani si puteti beneficia de stimulentul de insertie in cuantum de 650 lei/luna pana la implinirea vasrtesi de 3 ani ai copilului.
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, veti primi indemnizatia pana pe 12 iulie, inclusiv

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile. In speta, veti primi indemnizatia pana pe 12 iunie, inclusiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal EduardTudor EduardTudor Buna ziua,am si eu o intrebare Urmeaza sa fiu tata in luna mai,am la ultimul loc de munca 2 ani si jumatate cu un brut de 4000 lei pe luna aprox As putea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb daca dupa revenirea din concediu crestere copil mi se poate acorda concediu de odihna pentru acea perioada de 1 an si 11 luni. Cand ar ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil RuxiBataga RuxiBataga Bună! Fetița mea împlinește 2 ani la data de 30 noiembrie 2019, eu fiind însărcinată cu al doilea copil, urmând să nasc la începutul lunii ... (vezi toată discuția)