avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical / salaries
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical / salaries

Buna ziua! Daca as fi pensionar cu drept de munca si angajandu-ma, pot beneficia de concediu medical ?
Cel mai recent răspuns: Alexandra Ilie , utilizator 19:05, 20 Martie 2018
Buna ziua,
Da puteti beneficia de concediu medical.
Conform art 1 din OUG 158/2005:
Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
-realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, precum şi alte venituri asimilate salariilor, cu respectarea prevederilor legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale, precum şi a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte.
................
Un salariat pensionar poate beneficia de concediu si indemnizatie de incapacitate temporara de munca daca indeplineste conditia stagiului de cotizare.
Am pe cineva care este in aceasta situație și i s-a comunicat ca trebuie sa își mai ia un alt medic de familie pentru concediu medical , ceea ce mi s-a părut absurd !
Chiar este absurd ... oare pentru ce sa-si mai ia un alt medic de familie???
De asta am și întrebat ! Mulțumesc mult pentru răspunsuri ! O seara plăcută !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate roxanne_87 roxanne_87 Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o gravida pentru a putea beneficia de concediu prenatal si postnatal? Am o prietena ce s-a angajat pe ... (vezi toată discuția)
Concediul medical evasamson evasamson Sunt pensionara si am si activitate profesionala cu contract de munca pe durata determinata( profesor;plata cu ora).Totul este conform normelor legale. De ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala angajati program 8 ore morty morty Buna Seara, De curand am semnat reducerea programului la 4 ore de la 8 ore. Am avut nevoie sa fac niste analize si a trebuit sa le platesc deoarece firma ... (vezi toată discuția)