avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie ( sau decizii ? ) de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie ( sau decizii ? ) de pensionare in instanta

Am si eu o nelamurire . In 2015 m-am pensionat pt.invaliditate .Mi s-a emis decizia nr.XYZ / 2015 fara a mi se lua in considerare la calculul punctajului o adeverinta de lucru ore suplimentare pe 12 ani ( sume cuprinse in salariul brut si pt.care s-au platit contributii de asigurari sociale ).Am contestat decizia in termenul legal si nu am primit raspuns .
Intre timp in anul 2017 am iesit la pensie pt.limita de varsta. Am primit decizia XYZ/ 2017 ( acelasi nr. de decizie cu alta data ) tot fara a se tine cont de adeverinta.
Am contestat si decizia a doua in termenul legal (in iulie 2017 ) si am primit in 13.02.2018 de la Casa de Pensii Bucuresti tot un raspuns negativ , care se refera - ATENTIE ! - la decizia din 2015.
Acum instanta imi cere sa specific CARE este decizia contestata in justitie .Nu inteleg daca trebuie sa ma refer la amandoua sau numai la prima decizie ( de la ea mentinandu-se si in a doua decizie neluarea in considerare a adeverintei ) sau numai la a doua decizie (cea care este practic in vigoare in prezent .)
Stiu ca in justitie trebuie sa ceri in mod explicit , altfel nu ti se da, iar modul si termenul in care se raspunde la contestatii de catre Casa de Pensii chiar creeaza confuzie . Va rog , este cineva care ma poate lamuri ? Cu multumiri anticipate .
Cel mai recent răspuns: AVOL , utilizator 20:31, 20 Martie 2018
Cand ati promovat actiunea in instanta ?
Acum 3 saptamani,iar intre timp instanta mi-a trimis adresa si a cerut precizari- trebuie sa le depun repede

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare in judecata casa de pensii Lungu Constantin Lungu Constantin La data de 28.03.2013 am primit de la Casa Locala de Pensii, Decizia de pensie cu erori de calcul pentru care am facut contestatie la data de 29.03.2013. In ... (vezi toată discuția)
Referitor la recalcularea pensiei conform legii 360/2023: 1. ... Sonia Herman Sonia Herman Referitor la recalcularea pensiei conform legii 360/2023: 1. Cum se ia în considerare perioada lucrată în clasa de muncă II (am lucrat 19 ani și 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie doina-dobrescu doina-dobrescu Cei de la Casa de Pensii nu vor sa-mi asimileze anii de studiu universitar la pensia mea de urmasi, conf. art.49 al.1 si art.51 din leg. 263/2010. Tot Casa de ... (vezi toată discuția)