avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penel pentru ultraj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penel pentru ultraj

buna seara,ma numesc mary,si am o antrebare care nu ai gasesc raspunsul,nicicum...anul trecut an seara de 6 dec.eram ampreuna cu sotul meu la un local,unde a avut loc un scandal,sotul meu cunoscandul pe patron,a ancercat sa ai linisteasca pe cei care se certau,nu a fost nimeni lovit,au fost doar agresiuni verbale.marea surpriza a fost ca am primit citatie an numele sotului caci este acuzat de ultraj,si deranjarea linistii publice......de respectivul patron.sotul meu este plecat cu contract de munca an spania,nu se poate prezenta la proces avem ampreuna un copil minor,va rog sa ma sfatuiti ce am de facut si ce se poate antampla cu sotul meu.va multumesc din suflet si astept un raspuns cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:38, 27 Octombrie 2009
Neaparat sa aiba avocat la proces.
Daca il judeca in lipsa sunt sanse enorme sa il condamne la o pedeapsa cu executare intr-un penitenciar roman.

avocat Claudiu Lascoschi
Citatia este emisa de catre politie,de parchet ,de catre instanta de judecata?
Avand in vedere situatia concreta cand persoana in cauza este plecata din tara,pentru preintampinarea de neplaceri,este de preferat pentru inceput sa comunicati emitentului citatiei situatia ca sotul dvs nu este in tara,eventual sa contactati avocat care sa poata studia dosarul ,sa poata reprezenta si sa poata apara interesele sotului dvs.
Functie de plangere,de probe ,politia trebuie sa desfasoare cercetari ,care se impune sa fie atent urmarite de persoana competenta ,care sa reprezinte si sa apere interesele sotului dvs.Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
Da, e indicat sa cautati un avocat care sa studieze dosarul mai inainte si sa-si faca o idee concreta intrucat sotul dvs sustine ca este nevinovat si acest lucru poate fi daunator pentru el daca este gasit vinovat.

Trebuie vazut ce este la dosar si nu asa pe vorbe.
Daca avocatul nu se uita la dosar mai inainte mai bine cautati altul.
Daca pleaca cu o pedeapsa cu executare de la prima instanta o sa va coste foarte mult apoi in instantele superioare.

E foarte posibil sa fie necesar sa vina si la un termen de judecata.
Avocatul va spune cand sa vina.

avocat Claudiu Lascoschi
Respectivul patron nu poate aduce acuzatie de ultraj decat daca este functionar public,care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat,oricum va recomand sa angajati un avocat.
Cea ce v-au sfatuit colegii este corect. @marius 33, acuzatia de ultraj exista si deoarece la fata locului, unde a avut loc incidentul, au fost poate prezenti si niste niste agenti de politie? Sau , asa cum s-a mai precizat, este vorba de ultrajul contra bunelor moravuri .
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)
Trauma psihica minor ContSters115884 ContSters115884 Buna ziua!Daca un minor (2 ani si sase luni) asista la un incident de natura penala -tatal batut de un individ in fata minorului-suferind o trauma pshihica ... (vezi toată discuția)
Limita dintre insulta si dreptul la opinie saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Unde este limita dintre opinie si insulta? Ca de ex, daca zic \\"politia lucreaza mana in mana cu infractorii\\" ... e dreptul meu la parare? si daca-i zic ... (vezi toată discuția)