avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizări întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizări întreținere

Daca am întârziat 2 luni cu plata întreținerii ,cu cat la suta este legal sa fiu penalizata? Sau este legal sa fiu penalizata , având in vedere ca am întârziat doar 2 luni ?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:34, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007
Articolul 49
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata . Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Faceti calculul 30 de zile + termenul stabilit in asociatia dv pentru plata intretinere lunara

ei, cel mai bine ar fi sa nu testati sistemul de penalizari al blocului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare asociatia de proprietari Corinas Corinas Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca este legala penalizarea la plata intretinerii la bloc? Eu am o perioada restanta la intretinere si mi se da penalizare ... (vezi toată discuția)
Statut asociatie cu sistem propriu de penalizari florentza florentza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in lamurirea unei probleme: Situatia de fapt: in statut asociatia are prevazut un sistem propriu de penalizari: 3 % ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc se scuza ca nu poate da in judecata datornicii androidu androidu Am solicitat administratorului respesctiv presedintlui de bloc sa dea in judecata restantierii care au datorii de peste 6 - 10 luni si mi a spus ca nu poate ... (vezi toată discuția)