avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract

Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren,dar proprietarului ii lipsete un document, iar dumnealui nu doreste sa scoata acel act pana nu facem un precontract pentru a fi sigur ca il voi mai cumpara. Putem face un precontract?daca fac un precontract si ii dau un avans si dumnealui nu mai scoate acel document?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate incheia un antecontract, care trebuie sa contina toate acele clauze ale contractului promis. In caz de neexecutare, se poate declara rezolutiunea contractului si se poate cere dublul arvunei date.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi, pentru a perfecta un contract de vanzare-cumparare, toate actele trebuie sa fie in regula.

Mai avantajos este sa observati actul inainte de a perfecta antecontractul de vanzare-cumparare.

Odata ce sunteti parte semnatara a antecontractului, va asumati obligatia de a incheia un contract de vanzare-cumparare.

Persoana ce doreste sa instraineze bunul sa va prezinte actul, pentru a fi sigura vanzarea.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am semnat un precontract de vanzare cumparare cu dezvoltatorul ... MihaiC2000 MihaiC2000 Am semnat un precontract de vanzare cumparare cu dezvoltatorul imobiliar pentru o casa in octombrie 2021. Termenul de finalizare la cheie in contract este 1 ... (vezi toată discuția)
Anvans cumparare imobil Tenrom Tenrom buna ziua! vreau sa cumpar un ap.in valoare de 40mii euro, prin credit ipotecar. am o parte din bani,iar restul fac imprumut de la banca prin acest ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare apartament ContSters26766 ContSters26766 Am incheiat la notar un precontract de vanzare pentru un apartament intr-o constructie noua pe care am construit-o anul trecut. Am primit avans 10000 EUR ... (vezi toată discuția)