avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat un precontract de vanzare cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat un precontract de vanzare cumparare cu dezvoltatorul ...

Am semnat un precontract de vanzare cumparare cu dezvoltatorul imobiliar pentru o casa in octombrie 2021. Termenul de finalizare la cheie in contract este 1 mai 2022. Casa este departe de a fi terminata aproape la 6 luni de la termenul stabilit. Am platit un avans de 50% din valoarea constructiei la semnarea precontractului, apoi am platit inca doua transe in valoare de inca 30% deci in total 80% am platit deja.
Ce valoare mai are precontractul meu la 6 luni dupa termenul de predare initial?
Cum pot sa-l oblig pe dezvoltator sa termine lucrarea si sa semneze actul final de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: MihaiC2000 , utilizator 08:36, 15 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Contractul este legea partilor.
Tocmai de aceea este foarte important ca atunci cand semnati un contract, sa cunoasteti, sa cititi si sa ingtelegeti toate clauzele cuprinse in contract. Utila este si asistenta unui avocat in acele momente.
Raspunsul la intrebarea dvs. ar trebui sa se regaseasca in clauzele contractului incheiat.
Daca nu aveti astfel de clauze inserate in contract, atunci situatia se complica. Evident ca se aplica principii de drept comun, dar care trebuie analizate si admise de instanta, in cadrul unui proces, ce se va finaliza cu pronuntarea unei hotarari judecatoresti ce va constitui titlu executoriu, la ramanerea ei definitive.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Notarul public, care a incheiat acest antecontract nu are obligatia de a specifica si clauze care sa evite astfel de situatii?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O atitudine diligenta ar presupune ca dvs sa fi mers însoțit de un av care sa studieze documentația,sa solicite inserarea unor clauze favorabile ,sa negocieze etc.Din păcate 90 %dintre concetățeni nu realizează acest lucru riscând sume importante de bani eventuale litigii etc.Interesul dvs îl apara av angajat ,notarul verifica doar respectarea unor dispoziții legale.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce spuneti dvs. reprezinta consultatie juridica.
Atributiile notarului sunt de autentificare a actelor si nu de acordare consultatii juridice si nici de a insera in contract anumite clauze care nu sunt cerute de parti.
Avocatul este cel ce are astfel de atributii.

MihaiC2000 a scris:

Va multumesc pentru raspuns.
Notarul public, care a incheiat acest antecontract nu are obligatia de a specifica si clauze care sa evite astfel de situatii?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, spuneti-mi va rog, conform legii ,daca pretul stabilit ... Sescio Sescio Buna ziua, spuneti-mi va rog, conform legii ,daca pretul stabilit intr-un precontract de vanzare-cumparare apartament, incheiat la notar, poate fi marit de ... (vezi toată discuția)
Cumpar ap nou! help me! morosanucarmen morosanucarmen Am incheiat un antecontract de vinzare cumparare pt cumpararea unui ap nou. Ap costa 68.000 euro. Am platit avans=58.000 euro. Urmeaza sa mai platesc la ... (vezi toată discuția)
Antecontract am si eu o intrebare pentru a decide ce fac ,am ... marinmarian2021@yahoo.com marinmarian2021@yahoo.com Antecontract Am si eu o intrebare pentru a decide ce fac ,am vorbit cu un dezvoltator care are spre vanzare apartament cu 3camere la pret de 48000 e ,acesta ... (vezi toată discuția)