Am semnat un precontract de vanzare cumparare cu dezvoltatorul imobiliar pentru o casa in octombrie 2021. Termenul de finalizare la cheie in contract este 1 mai 2022. Casa este departe de a fi terminata aproape la 6 luni de la termenul stabilit. Am platit un avans de 50% din valoarea constructiei la semnarea precontractului, apoi am platit inca doua transe in valoare de inca 30% deci in total 80% am platit deja.
Ce valoare mai are precontractul meu la 6 luni dupa termenul de predare initial?
Cum pot sa-l oblig pe dezvoltator sa termine lucrarea si sa semneze actul final de vanzare cumparare?
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce va fi in continuare este cum s-a intamplat pe meleagurile mioritice: dezvoltatorul va rezilia contractul caci acesta a fost facut cu avocati platiti sa-i reprezinte interesele si apoi va face ce stie mai bine romanul: va scumpi apartamentul. Si asta dupa ce apartamentele au fost facute pe banii avansurilor clientilor, deci prin credit fara dobanda. Asta e afacerea.
De fapt era pe mana cu notarul, mare atentie la notari, ca ei sunt primul contact la antecontracte. Mergeti cu un avocat la notar, nu exista incredere. Sistem judiciar compatibil cu Europa
Atasez mai jos motivarea sentintei ca cererea mea a fost neintemeiata.
Astfel, instanța constată că, în condițiile în care, prin acțiunea introductivă, astfel cum a fost
precizată la termenul din data de ________ reclamantul nu a solicitat și dispunerea rezoluțiunii
judiciare a contractului încheiat între părți sau constatarea de către instanță a intervenirii
rezoluțiunii unilaterale sau convenționale, cu consecința repunerii părților în situația anterioară, ci
doar restituirea sumei de __________ reprezentând dublul arvunei penalizatoare, este lipsit de
fundament juridic demersul său judiciar de a solicita doar această restituire în temeiul
antecontractului de vânzare-cumpărare, întrucât numai în caz de desființare a convenției se
poate dispune obligarea părții în privința căreia angajamentul nu s-a executat la daune-interese.
Referitor la susținerile reclamantului privind culpa pârâtei în neexecutarea obligației sale de
încheiere a contractului de vânzare, acestea nu pot fi analizate în cererea de față, întrucât instanța
nu a fost învestită cu o cerere de rezoluțiune a contractului, astfel încât să analizeze culpa fiecărei
părți în neîndeplinirea propriei obligații asumate prin contract, ci reclamantul a solicitat direct
repunerea în situația anterioară, prin restituirea de către pârâtă a dublului arvunei penalizatoare.
Plata dublei arvune
paul_2008
Buna-ziua,
In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)
Precontract
assportiva
Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren,dar proprietarului ii lipsete un document, iar dumnealui nu doreste sa scoata acel act pana nu facem un precontract ... (vezi toată discuția)