avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Bună soțul meu , neavând urmași împreună a făcut un testament care ne lasă mie și copilului din prima căsătorie apartamentul in cazul decesului . Specific ca sunt decedați și părinții soțului nu are frați, surori.
Care e intrebarea?
Nu era necesar testamentul, pentru ca oricum dvs si copilul erati mostenitori.
@ Lipovan Mariana, daca fostul sot este casatorit legal acum, si daca decedeaza inaintea actualei sotii, atunci dansa in anumite conditii poate sa atace testamentul lasat dvs si copilului.
De ce sa "atace" fosta sotie testamentul?
Daca e fosta, inseamna ca nu mai are calitatea de sotie si nici de mostenitor rezervatar.
Nu ați înțeles sau nu m-am exprimat eu bine, neavând alți moștenitori legali, părinții fiind decedați și neavând frați, surori, a făcut testament în favoarea mea că sotie legală și doresc sa știu dacă poate fi atacat.

Eu sunt acum soția lui legală, de aceea am întrebat să știu dacă e atacabil testament.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
trandafir2, moderator
Testamentul poate fi atacat ptr.incalcarea rezervei succesorale doar de mostenitorii rezervatari;sot supravietuitor,copil,parinti.

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog sa ma ajutati caut de ceva timp pe internet,raspunsul, ... Cristina1990327 Cristina1990327 Buna seara. Va rog sa ma ajutati caut de cv timp pe internet,raspunsul, solutia potrivita insa se pare ca merg pe un drum fara sfarsit! Situatia sta in felul ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)