avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Copie certificat de inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Copie certificat de inmatriculare

Buna ziua.
Anul trecut pe data de 8 februarie am vandut o masina, pe spatele certificatului de inmatriculare a fost scris "instrainat catre persoana care a cumparat masina, la data de 8 februarie 2018" , pe data de 14 februarie am mers la finante publice Iasi , am facut contract de vanzare cumparare direct la ghiseu pentru a scoate masina din financiar si a fi introdusa in financiarul noului proprietar (specific ca am suportat si plata integrala a impozitului pe tot anul 2017 desi eram doar in luna a doua ).
Pe data de 28 februarie noul proprietar a circulat fara rovinieta si amenda a ajuns tot la mine. In acest moment sunt acuzat de pasivitate si ca nu miam respectat in totalitate lucrurile ce tin de vanzator.
Am contract de vanzare cumparare am chitanta care am platit impozitul pentru acea masina, insa nu mai am copie la certificatul de inmatriculare pentru a demonstra ca pe spatele acestuia este scris faptul ca masina a fost instrainata.
Cum as putea obtine o copie la acest certificat (precizez ca numai am contact cu persoana care a cumparat acea masina).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: enepaul , utilizator 17:58, 21 Martie 2018
Nu aveti nevoie de copie talon atat timp cat exista contractul de vanzare cumparare auto
Legiutorul a prevazut drepturi si obligatii reciproce partilor semnatare a documentului de tranzactionare bun mobil
Aspectul ca dv eventual faceti dovada ca ati completat rubrica speciala de pe verso talon atesta strict ca ati respectat dispozitia in vigoare
Pentru a indeparta situatii neplacute informati oficial atat SPR evidenta auto cat si CNADNR ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului=anexati copie document tranzactionare drept de proprietate
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare raduadrian00 raduadrian00 Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat ... (vezi toată discuția)
Amenda de la cnadr dorat dorat BUNA ZIUA! Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto cu pastrare numere inmatriculare ioana_bucuresi ioana_bucuresi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: doresc sa mi vand masina insa consider ca este mai sigur sa mi tin numerele (desi nu ... (vezi toată discuția)