avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare de dare in plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare de dare in plata

Cine este in tema cu legea darea in plata? Se poate trimite notificare de dare in plata catre cedent , in situatia in care creditul a fost cesionat?
La art. 1 Legea Darrea in plata se specifica ca legea se aplica raporturilor juridice intre consumator si creditor sau cesionarului creditului. Avocatul meu a trimis notificarrea catre cedent. Cedentul a contestat notificarea la judecatorie spunand ca legea este neconstitutionala. Judecatoria a respins apelul , transmitandu-i ca legea este constitutionala. Dupa aceasta , instanta observa lipsa calitatii procesuale active si spune ca la momentul transmiterii notificarii ca si la momentul formularii contestatiei , cedentul nu mai avea calitatea de creditor si deci nici calitatea de a mai formula contestatie. Se face apel la aceasta hotarare tot de catre cedent insa se respinge apelul ca nefondat.
Eu sunt bulversat comple!....Nu mai inteleg nimic!....Chiar atat de neprofesionist sa fie avocatul si sa nu stie unde sa trimita notificarea de dare in plata? Acum eu m-am trezit cu instiintare de plata din partea cesionarului cu toata suma restanta din momentul in care a transmis notificarea avocatul,....amenintadu-ma ca ma executa silit daca nu platesc. Ciudat este ca pana sa se dea ultima decizie a Tribunalului....eu nu mai puteam face nici un credit la nici o banca, cei de la banci spunandu-mi ca apar cu probleme. Dupa decizia Tribunalului pot face orice imprumut la orice banca (inclusiv credit ipotcar) de la orice banca doresc.
Voi ce credeti?

Alte discuții în legătură

Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)
Refuz comunicare contract de cesiune DenisRif DenisRif am solicitat unei firme de recuperare sa imi inainteze o copie a unui contract de cesiune despre care eram notificat. firma mi-a comunicat refuzul invocand ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta in timpul procedurii insolventei Gizella Popescu Gizella Popescu Buna ziua Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Este posibila cesiunea de la un creditor la o alta persoana a unei creante pe care creditorul cedent o are fata ... (vezi toată discuția)