avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa de munca

Buna ziua, va rog din suflet da ca puteti sa ma ajutati , tatal meu a lucrat ca tehnician agronom la o statiune de cercetare apoi ca laborant in sectorul de cercetare, statiunea fiind una de cercetare dezvoltare ovine si caprine dar avea si ferme vegetale .Daca puteti sa-mi spuneti pozitia sau nr. din anexa ordinului 50 la care ar putea sa fie incadrat deoarece la acea statiune nu se gasesc Deciziile sau alte acte din care ar reiesea acest lucru. Mentionez ca a lucrat intre anii 1977- 1981. Iar daca nu se gasesc Deciziile ,procesele verbale , etc.. unitatea ar putea sa dea adeverinte de incadrare in grupe sau doar in instanta s-ar putea dovedi. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: apeiron2 , utilizator 14:11, 22 Martie 2018
Incadrarea in grupa de munca/ emiterea de adeverinte de catre firma se poate efectua numai in baza documentelor aflate in arhiva firmei respective (documentatii intocmite, avize ITM pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii primite si decizii interne de nominalizare lucratori pe locuri de munca avizate ca fiind incadrate in grupa de munca.
Pentru perioada anterioara 1990 (cazul tatalui dvs.) trebuiau intocmite situatii la nivel de firma, obtinut avizul ITM si facute mentiuni in carnetele de munca ale salariatilor.
Este dreptul tatalui dvs. sa deschida actiunein instanta si sa ceara instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii. Expertul chiar daca nu gaseste la firma documentele susmentionate, poate cere altele (state de plata, determinari de noxe, etc.), sa caute in ordinul 50/ 1990 completat la 31.08.1994 si sa traga concluzii in raportul de expertiza, urmanad ca instanta sa hotarasca.
Revin cu mentiuni . Tatal meu a lucrat in locuri similare cu alte persoane , care au primit incadrare in grupa II , insa acestia au solicitat adeverintele cand erau alte functionare la secretariat si resurse umane , adeverinte in care se face vorbire de un Proces verbal a adunarii generale , insa nu aminteste nr. sau data , mai mult decat atat nu putem da de acele persoane si nici de acele acte doveditoare in care mai multe persoane sunt in aceeasi situatie. Ce ar putea sa faca persoana in a carei obligatie este intocmirea acestor adeverinte.? Ar putea emite adeverintele pe baza actelor pe care nu le are ? MENTIUNEZ CA STATIUNEA DE CERCETARE DESPRE CARE ESTE VORBA A FOST STABILITA CA FACAND PARTE DIN ACELE CONDITII DE GRUPA PRECUM SI LOCURILE DE MUNCA EVIDENTIATE. VA MULTUMESC
In lipsa documentelor din arhiva, legislatia nu permite mentionarea in adeverinte a incadrarii in grupe de munca. Pe adeverinta, emitentul mentioneaza ca isi asuma responsabilitatea celor scrise in baza documentelor existente in arhiva.
In instanta se poate solicita proba cu martori (nominalizati de aprtea interesata). Nu este obligatoriu ca instanta sa aprobe proba cu martori.
Daca denumirea statiunii de cercetare de care apartine tatal dvs. a fost nominalizata in Ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994, misiunea expertului este simplificata, acesta gasind repede nominalizarea in anexa 2 la ordin.
Va multumesc mult . Secretara stie sigur ca aceste locuri de munca au fost nominalizate , insa nu se gasesc acele Procese verbale in care era trecut si tatal meu impreuna cu celelalte persoane care au lucrat in acelas loc. Multumesc.
Si niciunul dintre ceilalti care au beneficiat de grupa a II-a nu detine o copie de pe acel proces-verbal ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea nevoie de ajutor, tatal meu a lucrat in ... FlorinPascondea FlorinPascondea Buna ziua , as avea nevoie de ajutor , tatal meu a lucrat in perioada 14.03.1977 -01.03.1986 la Trustul Energo Construct in Oravita. As dori sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)
Ordin 50/1990 BALOSINRODICA BALOSINRODICA In ordinul 50 din 1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza in grupele I ... (vezi toată discuția)
Grupa ii tinichigii auto automecanica automecanica Pot fi încadrati în grupa II de muncă tinichigii auto din unitătile autoservice auto pentru perioada anterioară 01.03.1990 ,ordin 50/1990 cu completările ... (vezi toată discuția)