avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ORDIN 50/1990
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ORDIN 50/1990

In ordinul 50 din 1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se
incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii, nu gasesc in Anexa II punctele 180 și 200 unde se precizeaza ca ,,muncitorii care lucreaza permanent la producerea de nutreturi combinate,, se incadreaza in grupa II de munca.
Ma intereseaza aceasta deoarece am lucrat o perioada de ani ca lucrator comercial intr-o fabrica pentru producerea nutreturilor combinate, fapt care ma ajuta la pesie.
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 17 Octombrie 2019
Ordinul 50/1990 a fost actualizat pana in 1994 ... Varianta din 31.08.1994 este cea viabila.

[ link extern ]

Puteti beneficia de grupa de munca numai daca la data aparitiei ordinului completat, firma la care ati lucrat a intocmit documentele cerute in ordin, a primit avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locurile de munca incadrate in grupa de munca si v-a nominalizat prin decizie interna ca beneficiar de grupa de munca.
In mod normal trebuia sa aveti mentiuni in carnetul de munca cu referire la acordarea de grupa de munca daca ati fost nominalizata.
În situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru munca grupa a 2 a GIGI-PC GIGI-PC Buna ziua, Am fost angajat cu contract individual de munca la societatea SC .MOBIC SA.(fost Intreprinderea Industrie locala,,11iunie\\" Calarasi in perioada ... (vezi toată discuția)
Anexa scrisorii mmps 382/2000 privind ocupatiile incadrate in grupa ii STRAUT DELIA STRAUT DELIA am nevoie de anexa scrisorii MMPS 382/2000 privind ocupatiile incadrate in grupa II (vezi toată discuția)