avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizare statut asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizare statut asociatie de proprietari

Buna ziua,

Am preluat de cateva luni functia de presedinte al unei asociatii de proprietari. Din pacate, fostul preseinte nu mi-a predat nici un document in afara de niste registre de casa pe ultimii 2-3 ani. Asa am aflat ca unul din fostii presedinti, actualmente decedat, a "pierdut" toate documentele asociatiei (CIF, statut, acord de asociere, etc).

Am apelat la serviciile unui avocat pentru recuperarea documentelor constitutive de la judecatorie, si actualizarea statutului cu noua conducere. Mi s-a spus ca e suficient sa convocam AG si sa hotaram componenta noului comitet executiv, ceea ce am si facut. Ulterior, ne-au spus ca avand in vedere ca nu s-au mai operat nici un fel de modificari la judecatorie de la constituirea asociatiei in 2002, toti proprietarii care nu erau proprietari la momentul constituirii, trebuie mai intai sa faca o cerere catre asociatie prin care solicita sa faca parte din aceasta. Dupa estimarea mea sunt mai mult de jumatate, poate chiar 3/4.
E necesar acest demers? Si daca procedam asa, AG-ul organizat si comitetul ales devin nule, avand in vedere ca practic noi cei alesi nu solicitasem inscrierea in asociatie la momentul convocarii AG?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:04, 21 Martie 2018
Ziceti una si solicitati alta.
Da, Sfaturile au fost corecte, insa acum dvs. nu aveti cunostinta de dosarul de dobandire a personalitatii juridice - care se gaseste in original la judecatoria de care apartineti (la judecatorul delegat, cel care se ocupa de infiintarea asociatiilor de proprietari).
Daca stiti cu exactitate care este denumirea asociatiei dvs., perioada in care s-a constituit asociatie, poate stiti si CIF-ul asociatiei, aceste date sun suficiente pentru a solicita o copie a intregului dosar de infiintare (daca aveti CIF-ul, puteti solicita un duplicat al documentului propiu-zis de la ANAF.)
Abia dupa intrarea in posesie a tabelului cu membrii fondatori, puteti incerca sa discutati ca "cei noi" sa faca cerere de a deveni membri ai asociatiei respective.
Cu privire la intrebarea finala, chiar ma faceti sa rad si va intreb serios daca stiti care este deosebirea dintre un proprietar, membru al asociatiei dvs si un proprietar, nemembru? Care sunt drepturile si obligatiile unora si a celorlalti?
Succes!
Nu are legatura documentele de infiintare asociatie de proproietari cu acordul de asociere al proprietarilor care se pot schimba pe parcursul existentei respectivei asociatii de proprietari
Daca dv anterior convocarii adunarii generale nu aveati incheiat acord de asociere cu asociatia d eproprietari inseamna ca la momentul adunarii generale nu detineati calitatea de membru proprieta respectiv nu intruneati conditiile sa fiti ales in calitatea si functia de reprezentant legal al asociatiei de proprietari
La fel si pentru membrii comitetului executiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul sau legea rocado rocado Buna ziua, In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la informare despre asociatia de proprietari din care fac parte andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care si-a facut dpdv juridic o asociatie de proprietari. Am participat la adunarile de bloc unde s-a hotarat infiintarea acestei ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru ... alex5 alex5 convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru convocare unei adunari generala a unei asociatie proprietari, trebuie convocati doar ... (vezi toată discuția)