avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

[ link extern ]
Suna dragut...custodie comuna,dar realitatea nu poate sustine aceste reglementari.Nimeni nu se desparte de bine si de cele mai multe ori relatia se incheie urat sau foarte urat asa ca va intreb...cum se poate pune in practica aceasta utopie in conditiile in care cei 2 sunt la cutite si nu se inteleg in ceea ce priveste un minor in nici un domeniu?Eu sunt de parere ca realitatea sustine custodie totala si asta in general pentru mama (pot fi si exceptii de la regula,dar nu stiu cat este de bine sa tot incurajam tatii care nu prea sunt dotati de la natura cu o grija profunda nici pt ei,daramite pt un copil),deciziile importante tot acesteia sa ii apartina ,iar tatal sa aiba drept de vizita ,drept de a se implica mai mult atunci cand mama si copilul au nevoie si obligatia de a-si ajuta copilul financiar.In caz contrar tot ce am intalnit,eu lucrand cu oamenii,este Razboi,fara pace".
Cea mai mare prostie pe care am putut sa o citesc. Va sfatuiesc sa intelegeti, ca vina ca v-ati ales un partener cu care nu sunteti compatibila, pentru procesul de creatie, va apartine doar dvs, nu si copilului. "Drept de a se implica mai mult atunci cand mama si copilul au nevoie" => tatal este doar un magarus de povara pe care il solicitati doar la nevoie?
Stimata dna, va sfatuiesc sa reusiti sa treceti peste frustrarile acumulate, legile nu se dau doar pentru anumite categorii de persoane, ci afecteaza TOATE persoanele aflate in situatii similare ce cad sub incidenta legii.
Este ciudat ca toti pe care ii cunosc si sunt in aceasta situatie sunt "frustrati".E usor csnd vb din exterior.Cititi pe forumurile care dezbat subiectul si luati pulsul...Dupa aceea mai vorbim.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Va raspund avand cunostinta asupra subiectului, implicata In mod direct chiar. Da, frustrarea exista si este reala, de ambele parti. Este insa de datoria parintilor sa isi rezolve ceea ce a ramas agatat din fosta relatie. Atata timp cat parintii pun pe planul doi minorul si interesele acestuia, fiind prea ocupati sa fie mici dumnezei, este evident ca se ajunge la situatii de genul in care custodia comuna reprezinta o problema. Nu am regasit nicaieri in cererea dvs probleme reale, actuale( vezi inscrierea la scoala, tratamente stomatologice, tratamentul de urgenta al unei afectiuni), in care custodia comuna ar putea reprezenta o problema, ci preocuparea ca tatal e impins de diverse personaje sa faca...lucruri. E inutil sa va spun aici care este concluzia frazei anterioare. Ma axez in continuare pe faptul ca parintii sunt de vina pentru alegerile pe care le au facut, deoarece cazul pe care vreti sa il expuneti e reprezentat doar de situatia in care mama/tatal =un animal fara suflet, fara viata personala, ce vrea numai sa isi supere copilul precum si sa ia decizii impotriva acestuia, si sa isi petreaca restul vietii agasandu-si fostul/a partenera, ceea ce In practica e de fapt intalnit in procent mic, restul cazurilor fiind valabile doar pentru persoanele cu probleme de natura psihica ( iar aici revin asupra situatiei expuse mai sus, cand l ati ales nu l ati vazut? daca da, problema este tot a dvs). Imi mentin In continuare ideea ca tatal/mama nu reprezinta un animal de reproducere/ intretinere/ ajutor al micilor dumnezei custodieni, iar “petiția “ dvs e doar o mizerie, momentan, ce nu e susținută de nici un argument logic/ juridic expus. Va sfătuiesc, in loc sa consultați “ site uri de specialitate”, sa consultați un psiholog, spre binele ulterior al copiilor dvs, eventual împreuna cu fostul partener.
Este ciudat ca toti pe care ii cunosc si sunt in aceasta situatie sunt "frustrati".

Exact de frustrarea de care vorbeati dati si dumneavoastra dovada. Faptul ca dumneavoastra nu reusiti sa o depasiti pentru binele propriului copil nu face tatal vinovat deloc ci pe dumneavoastra in imposibilitatea de a asuma anumite lucruri pe care singura le-ati ales.
Se numeste responsabilitate si da, un om matur o asuma.
Este adevarat ca am ales prost.Sansele sa alegi prost in aceasta tara sunt imense pentru ca oameni de calitate sunt extrem de rari si da,aveti dreptate...tatal nu este impins de sentimentul curat al dragostei pt fiica sa sa faca mizerii ,ci de persoane din jurul sau.

When a scris:

Este ciudat ca toti pe care ii cunosc si sunt in aceasta situatie sunt "frustrati".

Exact de frustrarea de care vorbeati dati si dumneavoastra dovada. Faptul ca dumneavoastra nu reusiti sa o depasiti pentru binele propriului copil nu face tatal vinovat deloc ci pe dumneavoastra in imposibilitatea de a asuma anumite lucruri pe care singura le-ati ales.
Se numeste responsabilitate si da, un om matur o asuma.

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Cine sunt in fapt initiatorii si sustinatorii custodiei comune? proastasatului proastasatului Incep prin a ruga moderatorii sa nu stearga acest mesaj si acest topic, si continui prin a indemna cititorii acestui mesaj sa nu se oripileze si sa nu refuze ... (vezi toată discuția)
Divort si soacra irisg irisg Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)