avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare vanzare apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare vanzare apartament mostenit

Buna ziua, situatia este:
Apartament cumparat in 1981 prin preluare de contract de la fosta ICVL de catre mama. S-au achitat toate ratele, etc, dar nu s-a scos titlu de proprietate (nu stiu daca mai exista asa ceva sau cu ce a fost inlocuit). Dupa decesul mamei, am facut succesiunea. Au trecut niste ani, dorim sa-l vindem. Nu stiu ce acte ne sunt necesare.
Daca avem certificat de mostenitor, mai e nevoie de actul de vanzare cumparare (vechi) incheiat in 1981 cand l-a cumparat mama? Certificatul de mostenitor poate fi considerat act de proprietate?
Pentru documentatia cadastrala, ce este necesar?
Cand s-a facut succesiunea, nu s-a facut automat si intabularea?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:40, 22 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de mostenitor este titlu de proprietate,la notar este posibil sa va ceara si contractul din 1981 ICVL,la succesiune nu s-a facut automat si intabularea.Ptr.intabulare aveti nevoie de ;titlu proprietate,cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Avadrian Avadrian Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta, in speranta unor sfaturi. Parintii mei s-au stins. Eu nu eram trecut in ontractul de proprietate al imobilului. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate/succesiune Maria Ghertan Maria Ghertan Buna ziua ! Mama mea doreste sa deschida o succesiune dupa moartea parintilor . Tatal ei a decedat in urma cu 20 de ani si nu s-a facut succesiune deoarece ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o situație mai delicata.mi s-a eliberat ... Cameliadiac Cameliadiac Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de ... (vezi toată discuția)