Buna ziua.
Situatia se prezinta in felul urmator . Unei cunostinte i-a fost furat un laptop dintr-o statia de autobuz( in timp ce astepta autobuzul). Victima a semnalat acest lucru celor de la Politie depunand o plangere in acest sens. Cam la doua saptamani de la depunerea plangerii a fost chemata de catrea un anagajat al Politiei pentru a da o noua declaratie legata de conditiile in care i s-a sustras calculatorul. Dupa ce declaratia a fost redactata, angajatul Politiei care se teoretic se ocupa de caz, i-a comunicat victimei ca pentru a putea cauta calculatorul respectiv o sa apara taxe de cercetare citez " nu mai mici de 1000 de lei" . Mentionez ca suma nu i-a fost ceruta victimei , pe loc, cu titlul de mita sau ceva asemanator .
Pur si simplu nu inteleg conceptul de cercetare a unei fapte penale conditionata de plata din partea victimei. Poate sa apara acest tip de taxa/ cheltuiala , sau a fost doar un tertip pentru descurajarea victimei in a mai urmari o solutionare a cazului ?
Laptop furat
monikcapricorn
Buna seara!! Am si eu o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat.Mi s-a furat laptopul si nu stiu cum sa procedez ca sa am castig de cauza. Eram in ... (vezi toată discuția)