avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exista conceptul de \"taxa de cercetare\" privind o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exista conceptul de "taxa de cercetare" privind o ancheta a Politie avand ca obiect furtul unui bun ?

Buna ziua.
Situatia se prezinta in felul urmator . Unei cunostinte i-a fost furat un laptop dintr-o statia de autobuz( in timp ce astepta autobuzul). Victima a semnalat acest lucru celor de la Politie depunand o plangere in acest sens. Cam la doua saptamani de la depunerea plangerii a fost chemata de catrea un anagajat al Politiei pentru a da o noua declaratie legata de conditiile in care i s-a sustras calculatorul. Dupa ce declaratia a fost redactata, angajatul Politiei care se teoretic se ocupa de caz, i-a comunicat victimei ca pentru a putea cauta calculatorul respectiv o sa apara taxe de cercetare citez " nu mai mici de 1000 de lei" . Mentionez ca suma nu i-a fost ceruta victimei , pe loc, cu titlul de mita sau ceva asemanator .

Pur si simplu nu inteleg conceptul de cercetare a unei fapte penale conditionata de plata din partea victimei. Poate sa apara acest tip de taxa/ cheltuiala , sau a fost doar un tertip pentru descurajarea victimei in a mai urmari o solutionare a cazului ?
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
MosOpinca, utilizator
Este inca un tertip al,, militienilor ""care fac orice pt a descuraja persoanele vatamate sa depuna plangeri sesizari etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laptop furat monikcapricorn monikcapricorn Buna seara!! Am si eu o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat.Mi s-a furat laptopul si nu stiu cum sa procedez ca sa am castig de cauza. Eram in ... (vezi toată discuția)
Chemare politie pentru semnalare miros de gaze, amenda 500 de lei raioch raioch acum aproape o luna am apelat 112 pentru a semnala miros de gaze intr-o intersectie din vecinataea locuintei. la fata locului au venit si doi politisti care ... (vezi toată discuția)
İn ce conditii se poate redeschide un dosar penal in acest caz? tarkan tarkan İn luna mai 2013, in urma unor mesaje subliminale trimise atat telefonic (sub forma SMS sau apeluri) cat si prin mesaje pe un site social, victima a facut ... (vezi toată discuția)