avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Clauze obligatorii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Clauze obligatorii

Cum pot determina autoritatea contractanta sa includa clauzele obligatorii pentru contractul subsecvent (din documentatia de atribuire anexa la contractul cadru semnat) in continutul contractului subsecvent propus spre semnare..
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Slimac , Expert achizitii publice 11:12, 28 Martie 2018
Puteti fi, va rog, un pic mai explicit in cazul in care nu am inteles eu bine intrebarea dumneavoastra : Autoritatea contractanta doreste sa introduca clauzele obligatorii - care au fost cuprinse in acordul cadru - in contractele subsecvente acordului cadru ?
O parte din clauzele obligatorii nu se regasesc in contractul subsecvent iar o parte din clauzele obligatorii sunt modificate semnificativ in contractul subsecvent.
Art. 116, alin. (2) din Legea nr. 98/2016, privind achizitiile publice, spune : "Clauzele unui contract atribuit in executarea unui acord-cadru nu pot in nici un caz sa aduca modificari substantiale termenilor si conditiilor stabilite initial prin acordul-cadru respectiv".
Prima solutie ar fi calea amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire acord cadru institutii publice larysamat76 larysamat76 La incheierea de contracte subsecvente, o autoritate contractanta incheie un angajament legal numai in limita creditelor bugetare aprobate (ALOP). Situatia ... (vezi toată discuția)
Acord - cadru vizamali vizamali Am incheiat un acord-cadru de furnizare produse cu valabilitate de 2 ani . Pe perioada de valabilitate a acestui acord cadru nu s-a incheiat niciun contract ... (vezi toată discuția)
Durata incheierii unui contract de achizitie directa pt produse/servicii cu caracterede regularitate ALINA DRAGAN ALINA DRAGAN Va rog opinie privind durata incheierii unui contract de achizitie directa pt produse/servicii cu caracterede regularitate. Nu se poate aplica art.165 din HG ... (vezi toată discuția)