avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vreau să cumpăr o casă aflată în executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vreau să cumpăr o casă aflată în executare silită, dar proprietarul este în proces cu banca. Risc ceva dacă voi cumpăra acest imobil?

Buna ziua,
Subt interesata sa particip la licitatie pentru o casa aflata in executare silita insa cabd am fost sa o vad m-a abordat proprietarul spunand ca se afla in al doilea proces cu banca. Licitatia va fi saptamana viitoare iar executorul spune ca ei nu stiu nimic.
Risc ceva daca voi cumpara casa in acest caz? Ce se intampla daca eu devin proprietar si fostul proprietar ar putea castiga acest proces cu banca?
Se poate ca proprietarul actual sa nu vrea sa evacueze casa? Are acest drept daca procesul nu este incheiat?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:50, 27 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informati-va temeinic de situatia bunului dedus executarii,solicitati informatii actualizate atat de la executor cat si de la debitor
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce riscati? Intoarcerea executarii (În toate cazurile în care se desființează titlul executoriu sau însăși executarea silită, cel interesat are dreptul la întoarcerea executării, prin restabilirea situației anterioare acesteia. Cheltuielile de executare pentru actele efectuate rămân în sarcina creditorului.). Dvs. riscati sa umblati dupa bani si sa-i recuperati greu sau sa nu-i mai recuperati deloc.
Multumesc pentru raspunsuri!
Exista vre-o varianta in care ne putem proteja de aceasta intoarcere a executarii? Se poate sa se stipuleze in contract faptul ca in cazul in care castiga creditorul procesul va plati banca despagubiri, sau o alta formula in care eu sa raman cu casa?
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Bea123, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu despre ce contract vorbiti, pentru ca in situatia dvs., de regula, se intocmeste un proces verbal de licitatie si un act de adjudecare, nu un contract, in fine ... Daca se restabileste situatia anterioara, inseamna ca debitorul va lua casa, iar dvs veti lua banii, insa in timp ce casa este inamovibila, banii sunt extrem de amovibili si fluizi, adica nu-i veti gasi in locul in care i-ati plasat (mai ales daca sunt distribuiti) si va trebui sa le luati urma si sa va valorificati dreptul de creanta asa cum face orice creditor. Exista un risc. Iar o tehnica infailibila de protectie nu exista, pentru ca daca ar exista toata lumea ar apela la ea. Oricum, pentru o asemenea procedura este indicat sa aveti un suport de specialitate.
Am verificat cu un avocat si proprietarul se pare ca nu are in prezent nici un proces cu banca. A avut o contestatie si a fost respinsa. Desi eu cand am fost sa vizitez pe exterior imobilul m-a abordat proprietarul si probabil ca a vrut sa ma sperie spunand ca este la al doilea proces cu banca.
In conditiile in care proprietarul nu are nici un proces pe rol, imi spuneti va rog ce riscuri imi asum eu cumparand acest imobil?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Bea123, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil de catre creditor. debitorul vrea sa plateasca datoria in rate ca sa nu fie evacuat din imobil. jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: matusa mea avea de recuperat o suma de bani pe care i-a imprumutat debitorului X. Debitorul X nu si-a platit ... (vezi toată discuția)
Detalii executare silita / licitatie carepecare carepecare Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este procedura in mare in ceea ce priveste procesul de executare silita? M-am interesat la cateva banci si am primit ... (vezi toată discuția)