Buna ziua,
Subt interesata sa particip la licitatie pentru o casa aflata in executare silita insa cabd am fost sa o vad m-a abordat proprietarul spunand ca se afla in al doilea proces cu banca. Licitatia va fi saptamana viitoare iar executorul spune ca ei nu stiu nimic.
Risc ceva daca voi cumpara casa in acest caz? Ce se intampla daca eu devin proprietar si fostul proprietar ar putea castiga acest proces cu banca?
Se poate ca proprietarul actual sa nu vrea sa evacueze casa? Are acest drept daca procesul nu este incheiat?
Va multumesc!
Poate fi perfect adevarat, probabil ca a vrut sa va sperie. Cat priveste riscul si mijloacele de protejare, raspunsul ramane cam acelasi, un risc exista oricum (mai mic sau mai mare). Contestatii la executare se pot introduce si in etapa de licitatie si adjudecare a imobilului, care fiind un eveniment viitor, nu avem de unde sa stim in acest moment, ce lacune va avea si cum se va desfasura. Au fost cazuri cand s-a facut contestatie impotriva procesului verbal de licitatie si s-a blocat executarea. Deci cu cat procedura se desfasoara mai corect cu atat sansele de a fi desfiintata sunt mai mici, dar este greu de spus ca nu exista riscuri (in fond riscuri exista si la o achizitie normala prin vanzare-cumparare). Insa, daca aveti si suportul avocatului, atunci pe cai si bice.
Cat priveste evacuarea debitorului dupa adjudecarea imobilului, in ipoteza in care acesta nu vrea sa paraseasca locatia, va trebui sa deschideti un nou dosar de executare avand ca obiect executarea silita directa si punerea efectiva in posesie (desigur si in acel dosar se pot face contestatii la executare si se poate tergiversa procedura, dar in final se rezolva).