avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 3 persoane vrem sa infiintam un SRL pentru a putea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

3 persoane vrem sa infiintam un SRL pentru a putea desfasura activitati ocazionale

Buna Ziua,
Dorim sa stim daca este posibil ca un srl cu 3 asociati si toti atati administratori poate desfasura activitati fara a intocmi un contract de munca?
Specifica faptul ca toti 3 sunt deja angajati cu norma intreaga la alte societati comerciale.
Dorim doar sa putem desfasura activitati in domeniul instalatiilor hidraulice ocazional dar si legal totodata fara a intocmi alte contracte de munca etc etc.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Florin.N , utilizator 17:01, 22 Martie 2018
Buna ziua.
Art. 196 indice 1 alin. 3 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, actualizata:
„Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este. Asadar, din interpretarea textului legal rezulta ca incheierea contractului de munca este facultativa nu obligatorie.
Art. 70.(1) din Legea nr. 31/1990:
,,administratorii pot face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, afara de restrictiile aratate in actul constitutiv.”
Art. 73 din Legea 31/1990:
„obligatiile si raspunderea administratorilor sunt reglementate de dispozitiile referitoare la mandat”, facandu-se astfel trimitere la dispozitiile art. 2009 – art. 2042 din Codul civil.
Asadar, NU este obligatoriu sa incheiati contract de munca, daca in actul constitutiv al societatii nu stabiliti acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Va multumesc pentru amabilitate si disponibilitate.

As mai avea nevoie de unele lamuriri daca nu deranjez.
La acest tip de activitate: realizarea de constructii /instalatii termice /sanitare/hidraulice, este necesar ca srl-ul pe care il infiintam sa fie platitor/incasator de TVA ?
Sincer orice sfat bun ne este foarte necesar deoarece nu avem nici o experienta in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)
Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)
Intrebare ni65 ni65 Suntem o SC de transport marfa cu 2 administratori, este obligatoriu sa incheiem contracte de munca in conditiile in care noi ocupam toate ... (vezi toată discuția)