avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier ușor, autoturism cu asigurarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier ușor, autoturism cu asigurarea expirată. Vinovatul și-a făcut asigurare ulterior, dar asigurătorul și-a dat seama că am încercat să-i fraudăm. Am vreo șansă să recuperez ceva din reparație?

Buna ziua,am o problema.Am fost lovit in spatele masinii stand la stop.Soferul vinovat nu avea rca si ne-am gandit sa il las sa isi faca asigurare ca apoi sa declaram mai tarziu accidentul.Cei de la asigurari au investigat si a rezultat concluzia ca incercam sa ii fraudam.ceea ce era corect.am retras cererea de despagubire.iar acum nu mai dau de soferul vinovat.mai am vreo sansa sa recuperez ceva din reparatie?cei de la asigurari au spus ca se poate,dovezi sunt ca accidentul a avut loc.ce ar fi recomandat?
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Consultanta Juridica , Avocat 16:08, 23 Martie 2018
In conditiile in care s-a stabilit culpa celuilalt conducator auto in producerea accidentului soldat cu avarierea masinii dumneavoastra, constatandu-se totodata lipsa politei de asigurare RCA pentru autovehiculul condus de soferul vinovat, atunci paguba poate fi recuperata prin intermediul Fondului de protecţie al victimelor străzii.
Deschideti dosar la BAAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața am fost lovit și nu am rca valabil ce se poate ... Alex008. Alex008. Buna dimineața am fost lovit și nu am RCA valabil ce se poate face ? Menționez nu au trecut cele 24h. (vezi toată discuția)