avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni succesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni succesive

Buna seara! Bunicii mei au decedat in anul 2002, respectiv 2004. Tatal meu, unicul lor fiu, a decedat in anul 2017. Acum eu impreuna cu sora si mama mea trebuie sa dezbatem succesiunile dupa toti trei. La notariat ni s-a spus ca va trebui sa aducem de la primarie trei anexe 24.Intrebarea este: in cazul bunicilor din partea tatalui va intra si mama la mostenire sau doar noi, nepotii?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 23:09, 22 Martie 2018
Patrimoniul defunctului se transmite catre mostenitor la data decesului acestuia, indiferent de data la care se dezbate succesiunea.

Astfel, patrimoniul bunicilor defuncti s-a transmis catre tatal dumneavoastra la data decesului acestora, respectiv in 2002 si 2004.

Din 2004, tatal a devenit proprietarul intregului patrimoniu al bunicilor.

Mai departe, dupa decesul tatalui ati ramas 3 mostenitori legali (dumneavoastra, fratele si mama dumneavoastra) care ati mostenit intregul patrimoniu al tatalui - care include patrimoniul bunicilor.

Prin urmare raspunsul este afirmativ, in cazul bunicilor din partea tatalui va intra si mama dumneavoastra mostenire.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de parerea unei persoane juridice. in legatura ... Vio 66 Vio 66 Buna seara, Am nevoie de parerea unei persoane juridice. In legatura cu o mostenire. Noi am fost trei frati,doi din prima casatorie si al treilea din a doua ... (vezi toată discuția)