avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce vrea seful?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce vrea seful?

Suntem o societate pe actiuni, adica cu 550 de actionari , unii dintre ei avand 50, iar altii 1500, iar seful ( managerul) 12000. Pentru ca societatea sa poata continua, sa mearga mai departe, sa nu inchidem, managerul ne cere sa supunem la vot imprumutul de 300.000 euro de la el.
D-voastra ce credeti? Vrea sa scape de actionari, asa cum credem si noi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:31, 28 Octombrie 2009
eu cred ca seful a gasit o solutie dar si fonduri pentru dezvoltarea societatii. daca e vorba de un imbprumut se va incheia contract de imprumut, dar ar fi bine sa vedeti cu totii clauzele acestuia. mai sunt si alti actionari interesati sa participe cu astfel de aporturi financiare? societatea are insa nevoie de acesti bani sau poate sa-si desfasoare activitatea din surse proprii?
Distinsi colegi atentie sporita la precizarea autoarei
ne cerem sa supunem la vot imprumutul de 300.000 euro de la el

respectiv managerul intelege sa crediteze societatea din surse personale.
De vreme ce managerul intelege sa crediteze societatea ,in cauza fiind vorba despre afacere si interese financiare,este de la sine inteles ,ca acesta va impune prevederi certe in favoarea sa
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aporturi in numerar? Canon01 Canon01 pe timpul functionarii unei societati comerciale ,in cazul in care aceasta intampina dificultati financiare,se poate aduce aporturi in numerar de care ... (vezi toată discuția)
Managerul societatii comerciale (fara a fi si actionar!) are dreptul de a imprumuta societatea comerciala? fritsch_renate fritsch_renate Managerul societatii comerciale a imprumutat in repetate randuri societatea comerciala pentru a efectua platile curente ale acestetia, pentru a onora ... (vezi toată discuția)
Sapard plus credit bancar probleme. Imparatul Imparatul Unchiul meu, si-a facut o societate in care este asociat unic. Sotia acestuia este administrator la aceasta societate. Si-a construit un motel de 4 stele cu ... (vezi toată discuția)