avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sapard plus credit bancar probleme.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sapard plus credit bancar probleme.

Unchiul meu, si-a facut o societate in care este asociat unic. Sotia acestuia este administrator la aceasta societate. Si-a construit un motel de 4 stele cu bani de la sapard, 100.000 euro si a mai imprumutat din banca prin contract de imprumut inca 100.000 euro.
Sotia acestuia a semnat pentru ipoteca la banca, cand unchiul a facut creditul pe numele lui, ipotecat fiind motelul respectiv.
Societatea este facuta de el singur, fiind unicul actionar.
Acuma de vreo saptamana unchiul meu a decedat din cauza unei complicatii a unei boli.
Ce se intampla in acest caz?
Poate scapa familia sa fara ca banca sa-i ia motelul?
Daca are asigurare de risc financiar, poate sa ramana cu motelul si fara sa mai plateasca creditul?
Din cate stiu la mostenitori le ramane si activul si pasivul, dar firma sa era cu actionar unic. Pe firma este trecut motelul respectiv.
Banca se va indestula din motel si-si va acoperi creditul?
Este vreo portita de scapare din aceasta problema, daca actionarul unic a decedat?
Daca e ipotecat, va vinde banca motelul respectiv sa-si acopere creditul?
Daca e asigurat de risc financiar si a platit politele de asigurare va scapa de banca pentru partea lui de 100.000 de euro, fara ca aceasta sa se atinga de motel?
E vreo legislatie care ma poate ajuta?

Alte discuții în legătură

Pot mostenitorii sa scape de plata creditului? Imparatul Imparatul Unchiul meu, si-a facut o societate in care este asociat unic. Sotia acestuia este administrator la aceasta societate. Si-a construit un motel de 4 stele cu ... (vezi toată discuția)
Delapidare rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii obtinerea unui credit bancar de 100.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Executare imobil cu ipoteca de rang 1 de catre un creditor pentru un card de credit negarantat e1980 e1980 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie , impreuna cu sotia detin o casa ipotecata in favoarea unei banci. Acum multi ani am contractat un credit card pe ... (vezi toată discuția)