avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor din culpa exclusivă a soțului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor din culpa exclusivă a soțului (violență fizică și verbală). Aș putea obține ca programul de vizită să se desfășoare doar în prezența mea?

Buna seara, as dori un sfat pt urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 luni si avem un copil de 1 an si 2 luni. Dupa ce ne-am casatorit, sotul meu a inceput sa ma agreseze verbal, emotional si psihic, nu ma lasa sa ies din casa saptamani intregi, doar in curtea casei cu copilul, s-a izolat intr-o alta camera lasandu-ma singura cu bebelusul, imi adresa cuvinte jignitoare gen: grasa, urata, neingrijita, buna de nimic. La scurt timp a inceput sa ma loveasc. De curand mi-a spus ca si-a dorit doar un copil de la mine deoarece diferenta de varsta dintre noi este de 17 ani si am fost “ultimul lui tren” pt a-si face un copil... insa nu vrea o viata de familie pt ca a fost toata viata obisnuit cu libertatea si nu suporta sa mai stau in casa lui. Am plecat din casa lui si doresc sa introduc actiune de divort din culpa lui exclusiva. Detin 2 certificate medico-legale obtinute in urma batailor primite, momentan merg la consiliere psihologica deoarece simt ca ma coplesteste psihic aceasta situatie. Doresc sa solicit pensie de intretinere pt baietel, ca vizita sa o faca doar in prezenta mea pt ca este un om violent si instabil psihic si de asemenea as vrea sa solicit despagubiri morale pt faptul ca m-a agresat fizic, m-a folosit, si trec printr-o depresie. Este sustenabila aceasta ipoteza? Cum ar trebui sa procedez? Mentionez ca am un apartament personal si un venit stabil destul de consistent pt a intretine copilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: elianadeea , utilizator 23:42, 26 Martie 2018
Aveti toate sansele sa obtineti cele mentionate de dvs avand inscrisuri suficiente, certificatele medico legale ,acte de la psiholog precum si audierea unui martor care sa relateze situatia de fapt.Tinand cont si de varsta minorului este firesc ca vizitele sa aibe loc in prezenta dvs.Succes.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ar trebui sa aveti si martori pentru divorț.
Exista insa si posibilitatea ca Avocatul sa reușească să va obtina divorțul.

La astfel de procese conteaza foarte mult si la ce instanța nimeriti.
Copilul il veti obtine foarte probabil.
Draga GiaA,
Divortul din culpa lui exclusiva il vei putea obtine daca ai certificate medico legale si martori care sa dovedeasca ceeace spui. De asemenea, la aceasta varsta a copilului, programul de vizita se da oricum in prezenta ta. Dar....
Am trecut acum 15 ani de zile prin ceeace treci tu....Atunci functiona chestia cu custodia exclusiva, Acum sigur custodia in cazul vostru va fi comuna, legislatia s-a schimbat, iar el nu a batut copilul, te-a lovit pe tine. ba chiar spune ca si doreste copilul, va face orice sa-l aibă, te va calca in picioare in instante .Dupa niste ani de program de vizitare in prezenta ta- -timp in care iti va face nervii prastie--va solicita program cu minorul fara sa mai fii tu prezenta, nu-l vei putea tine departe de copil, este copilul lui, cine stie, poate cu el se va purta frumos , iubitor....Nu - ti face iluzii ca-l vei putea scoate definitiv din viata copilului....Iar daca tu peste 2-3 ani- pana sa faca el o solicitare noua de modificare a programului de vizitare,doar in prezenta lui- ii vei inocula copilului sentimente de respingere a tatalui,, vei fi acuzata de alienare parentala. E o moda acum ca tatii sa se planga de aceasta forma de discriminare si instantele sa cerceteze îndeaproape adevarul. Citeste povestile mamelor si tatilor de pe acest site legate de acest aspect, si cele legate de executari silite cu penalitati.....Legislatia in momentul de fata este deficitara si neechitabila.
Ai grija ce-ti doresti...."".In prezenta ta"" nu trebuie sa insemne ""pe veci departe de tata "".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. sunt ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in ... (vezi toată discuția)