in timpul casatoriei, s-a achizitionat un apartament in baza legii 112. mai precis un baza unui antecontract s-a cumparat un apartament de la un proprietar cf legea 112. pentru care s-a achitat pretul integral. In antecontract este prevazuta incheierea contractului de cumparare dupa trecerea celor 10 ani, dar doar intr-un interval de 30 de zile de la trecerea celor 10 ani, in caz contrar antecontractul devenind nul. Proprietarul este gata sa faca actele. Acest apartament nu a fost trecut in procesul de partaj deoarece antecontractul nu reprezinta un act de proprietate. Din casatorie sotia a ramas cu un apartament cumparat pe firma ei dar cu finantare din banii mei personali, exista acte autentice in acest sens. Acum fosta sotie doreste 50% din apartamentul pentru care exista antecontractu, desi minorul rezultat din casatorie mi-a fost incredintat mie si eu nu posed nicio alta locuin ta in acest moment. cum vedeti rezolvarea acestei probleme.
Intoduceti in masa partajabila ambele apartamente si ....angajati-va un avocat bun caci aveti o situatie complicata.Aveti sanse sa castigati mai ales ca , din experienta va spun, incredintarea minorului la tata atarna extrem de mult, chiar de nu se recunoaste acest lucru..Desigur va trebuie probe si o buna reprezentare.
Din punctul meu de vedere , sotia are un drept asupra ambelor bunuri ( chiar daca dreptul de proprietate se va transmite dupa divort , facand dovada ca plata pretului s-a facut din sume de bani dobandite de catre ambii soti , in timpul casatoriei).
Cu mentiunea ca cel dobandit dupa desfacerea casatoriei prin divort , incuviintata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , e bun propriu (sotia avand doar un drept de creanta, specificand ca prescriptia intre soti e suspendata , nu curge ).
"Firma ei" a fost constituita pe perioada casatoriei? Atunci ar fi "bun comun"...
Actele de creditare a firmei ei in ce constau? E doar o chitanta sau un contract? In momentul creditarii erati casatoriti?
Situatia e destul de complicata, v-ar fi bun un avocat!
potrivit art. 31 C. fam., bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti sunt bunuri proprii ale acelui sot .
desigur, la imparteala se va tine cont de aportul fiecarui sot la dobandirea bunurilor, stabilindu-se cota ce i se cuvine.
astfel, dvs veti avea un drept de creanta in privinta imobilului pe care sotia l-a achizitionat pe SC.
desigur, si sotia are dreptul la apartamentul pe care l-ati dobandit in perioada casatoriei, chiar daca inca nu s-a incheiat acel contract de vanzare-cumparare .
aveti nevoie de un aparator .
si tb sa stiti ca, reclamantul este obligat sa plateasca acea taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea partajabila.
firma ei a fost constituita impreuna cu alt asociat. Am finantat firma ei pentru achizitionarea unui apartament, cu banii proveniti din mostenirea mea deci din bani proprii nepartajabili si pot face dovada in acest sens, am incheiat un contract cu mbii asociati in care ei se obligau ca pana la 1.01.2006 sa plateasca suma sau in caz contrar erau de acord ca apartamentul sa-mi revina de drept fara alte actiuni, deci sa faca transferul de prorpietate fara opozitie. Intre timp firma a intrat in faliment, noi am divortat, am avut un acord verbal , ca ea ramane cu acel apartament iar eu cu cel luat pe L.112. Acum vrea 50% din al doilea si nu doreste sa ma despagubeasca sau sa ajungem la o intelegere, in sensul ca ei ai ramane un ap iar mie celalalt. De fapt nu doreste decat cearta scandal si ne hartuieste in toate modurile imaginabile pe mine si pe copil, am inregistrari in acest sens, dar cunosc ca asta e alt domeniu. C solutie vedeti pt acest partaj, pentru care pana acum nu s-a prezentat decat la primul termen, apoi nu a mai venit s-au administrat probele, interogatoriu la care s-a aplicat 225, iar la ultimul termen fiind in stare de judecata s-a prezentat cu un avocat a depus intampinare iar noua ni s-a respins exceptia tardivitatii. ma intreb , o data administrat probatoriul si interogatoriu, cum se accepta intampinarea, ce inseamna o luam de la capat, , nu inteleg. va rog sa ma lamuriti. multumesc
Alte discuții în legătură
Partaj
Tdana
Bine v-am gasit, va scriu in speranta ca voi primi lamuriri in ceea ce privesc problemele acestui partaj, va multumesc.
Am fost casatorita aproape 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj
ice21
Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)