avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

in timpul casatoriei, s-a achizitionat un apartament in baza legii 112. mai precis un baza unui antecontract s-a cumparat un apartament de la un proprietar cf legea 112. pentru care s-a achitat pretul integral. In antecontract este prevazuta incheierea contractului de cumparare dupa trecerea celor 10 ani, dar doar intr-un interval de 30 de zile de la trecerea celor 10 ani, in caz contrar antecontractul devenind nul. Proprietarul este gata sa faca actele. Acest apartament nu a fost trecut in procesul de partaj deoarece antecontractul nu reprezinta un act de proprietate. Din casatorie sotia a ramas cu un apartament cumparat pe firma ei dar cu finantare din banii mei personali, exista acte autentice in acest sens. Acum fosta sotie doreste 50% din apartamentul pentru care exista antecontractu, desi minorul rezultat din casatorie mi-a fost incredintat mie si eu nu posed nicio alta locuin ta in acest moment. cum vedeti rezolvarea acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:24, 26 Octombrie 2009
Stimate , domn, aici vi se ofera raspunsuri de principiu, fiecare putand emite pareri .De aceea d-na avocat v-a raspuns care este temeiul juridic .
Singurul care poate sa va raspunda competent la intrebari este avocatul care cunoaste dosarul, si nu ma indoiesc ca aveti unul, deoarece speta e departe de a fi simpla, atat pe fond , cat si procedural...prin urmare doar cine a studiat dosarul dvs. va poate raspunde:"unde se afla procesul, la inceput, la sfarsit, unde?", iar de nu stie, schimbati-l...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Tdana Tdana Bine v-am gasit, va scriu in speranta ca voi primi lamuriri in ceea ce privesc problemele acestui partaj, va multumesc. Am fost casatorita aproape 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj deucu consulting deucu consulting speta e urmatoarea;dna x introduce actiune de divort care pana in prezent nu este definitiva si irevocabila,povestea este lunga dna fiind plecata din tara,are ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)