in timpul casatoriei, s-a achizitionat un apartament in baza legii 112. mai precis un baza unui antecontract s-a cumparat un apartament de la un proprietar cf legea 112. pentru care s-a achitat pretul integral. In antecontract este prevazuta incheierea contractului de cumparare dupa trecerea celor 10 ani, dar doar intr-un interval de 30 de zile de la trecerea celor 10 ani, in caz contrar antecontractul devenind nul. Proprietarul este gata sa faca actele. Acest apartament nu a fost trecut in procesul de partaj deoarece antecontractul nu reprezinta un act de proprietate. Din casatorie sotia a ramas cu un apartament cumparat pe firma ei dar cu finantare din banii mei personali, exista acte autentice in acest sens. Acum fosta sotie doreste 50% din apartamentul pentru care exista antecontractu, desi minorul rezultat din casatorie mi-a fost incredintat mie si eu nu posed nicio alta locuin ta in acest moment. cum vedeti rezolvarea acestei probleme.
deci daca inteleg bine, eu pot sa cumpar acest apartament acum, fiind divortat definitiv si irevocabil de 2 ani, cu mentiunea data de partaj sau puir si simplu il cumpar si dupa aceea instanta va hotari daca dau sulta, daca se echivaleaza cu celalalt apartament, sau.... multumesc
prin intampinareparatul raspunde in scris pretentiilor formulate de reclamant .
intampinarea nu este obligatorie .
din ceea ce spuneti dvs, am dedus ca aveti calitatea de reclamant in procesul de partaj .
nu este posibil ceea ce afirmati dvs si anume ca, ulterior administrarii probatoriului parata a depus intampinare #-o .
nu aveti avocat ? daca aveti un aparator, cereti-i informatii si lamuriri acestuia.
iar daca nu v-ati angajat un av . , va sfatuiesc sa o faceti.
Prin exceptie , aceasta dobandeste un caracter facultativ , in speta , in materie de divort , in cazul actiunilor posesorii , precum si in cadrul procedurii de asigurare a dovezilor.
exact asta am spus si eu, s-a depus intampinare DUPA ADMINISTRAREA PROBELOR SI DUPA INTEROGATORIU, la care parata nu s-a prezentat, deci s-a prezentat la ultimul termen, cand eram in stare de judecata, s-a ridicat exceptia tardivitatii care a fost respinsa. acum ca o curiozitate juridica, daca procedural nu e corect, acum ce se va intampla, se reia probatorul, interogatoriul, cum se anuleaza tot ce s-a facut pana acum,isi declina competenta, daca da pe ce baza, sincer ca avocat, cum vedeti o speta ca asta. multumesc
d-na avocat, sunt de acord ca intampinarea e obligatorie, dar la primul termen, inainte de administrarea probelor si de interogatoriu, dar ea a depus intampinare DUPA PROBATORIU SI INTEROGATORIU, deci , juridic vorbind, unde se afla procesul, la inceput, la sfarsit, unde. Si daca s-a admis intampinarea, se repun in discutie probele, interogatoriul, cred ca e nu numai complicat dar cum poate explica instanta o rejudecare fara o sentinta prealabila care sa trimita la rejudecare. nu inteleg, juridic vorbind cum se poate. Sau i s-a admis intampinare si nu i se admit probele si interogatoriul#-o. multumesc pentru amabilitate
Partaj
Tdana
Bine v-am gasit, va scriu in speranta ca voi primi lamuriri in ceea ce privesc problemele acestui partaj, va multumesc.
Am fost casatorita aproape 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj
ice21
Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)