avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl menține la valoarea cea mai mare din ultimii ani, și dorește să pună și penalizare. Cum se poate rezolva acest caz?

Din ianuarie 2013, administratorul blocului mentine fondul meu de rulment la 900 lei.Deoarece atunci am avut intretinerea cea mai mare. Conform Legii 230/2007, administratorul trebuia sa refaca f.de rulment in fiecare an dupa intretinerea cea mai mare. Atunci am platit doar 472 lei la fond. Acum, dupa 5 ani ma obliga sa platesc si cei 422 lei ramasi, chiar daca intretinerea cea mai mare in 2017 a fost de 475 lei.Cum se poate rezolva acest caz, mai ales ca doreste doar ea (fara comitet) sa puna penalizare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: daneza_daniela , utilizator 16:55, 10 Martie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabilirea fondului de rulment se face prin hotararea a adunarii generale si nu de catre administrator. Discutati situatia cu presedintele asociatiei de proprietari.
Este eronata aprecierea ca administratorul de imobil impune valoarea fondului de rulment
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de catre comitetul executiv si de catre presedintele de asociatie
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru valoarea fondului de rulment impusa
Presedinte abia aseara a fost reales dupa ce 1 an de zile nu am avut presedinte.
2. Mentioneaza ca atunci in decembrie 2013 cand am avut intretinerea cea mai mare (de 873 lei), eu nu am achitat tot fondul de rulment de 873 lei.Noi am platit 472 lei la f.de rulment, iar cei 422 de lei care au ramas de plata, nu i am mai platit. Deoarece incercam sa platim la timp intretinerile. Acum dupa 5 ani eu sunt obligata sa platesc restul de 422 lei? Sa fac f.de rulment de 873 lei? Nu se tine cont de Legea 230/2007?Adica f.de rulment se stabileste in fiecare an?? Va multumesc.
Nu are pentru ce sa va retina fond de rulment din urma, datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu.
Fondul de rulment se dimensioneaza anual.
Nu s-a discutat in adunarea generala despre fondul de rulment?
Cu privire la fondul de rulment poate lua o decizie si comitetul executiv.
Daca aveti un fond de rulment care este mai mare decat intretinerea din luna cea mai scumpa puteti solicita restituirea unei parti din fondul de rulment.
Discutati cu presedintele sa ii puna in vedere administratorului sa isi vada de indeplinirea atributiilor cum trebuie. Daca are probleme cu proprietarii sa discute cu presedintele, nu ia el hotarari in numele asociatiei.

HG1588/2007
Art. 24. - (1) In scopul asigurării fondurilor necesare pentru plăţi curente, asociaţia de proprietari stabileşte cuantumul şi cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. De regulă, fondul de rulment se dimensionează astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociaţia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei, iar în cazurile asociaţiilor de proprietari nou-înfiinţate, prin constatarea şi însuşirea experienţei în domeniu a unor asociaţii de proprietari echivalente ca mărime.
(4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situaţiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, dacă prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosinţei locuinţei nu se stipulează altfel, precum şi în situaţiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
cyan, moderator
Multumesc pentru raspuns.Dar aseara am avut adunare generala si presedintele si administratorul au sustinut caci trebuie sa platesc cei 900 de lei care dupa cum am mai spus au trecut deja 5 ani,iar noi am platit 472 lei (o jumatate din cei 900),ce pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)