avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl menține la valoarea cea mai mare din ultimii ani, și dorește să pună și penalizare. Cum se poate rezolva acest caz?

Din ianuarie 2013, administratorul blocului mentine fondul meu de rulment la 900 lei.Deoarece atunci am avut intretinerea cea mai mare. Conform Legii 230/2007, administratorul trebuia sa refaca f.de rulment in fiecare an dupa intretinerea cea mai mare. Atunci am platit doar 472 lei la fond. Acum, dupa 5 ani ma obliga sa platesc si cei 422 lei ramasi, chiar daca intretinerea cea mai mare in 2017 a fost de 475 lei.Cum se poate rezolva acest caz, mai ales ca doreste doar ea (fara comitet) sa puna penalizare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: daneza_daniela , utilizator 16:55, 10 Martie 2021
Puteti fi chemat in instanta pentru orice suma datorata catre asociatia de proprietari, chiar si fond de rulment.
Unde locuiesc eu, cei care au centrala de ap. au fond de rulment de dat in suma de 100 ron , cei care nu au centrale au de dat intre 200-400 ron. Ma indoiesc ca la mine la bloc administratia va da in judecata pe cineva pt suma de 100 de ron sau 400 ron daca nu au dat in judecata locatarii cu restante de 6000 ron . Nu se incurca sa dea pe cineva pt 100-400 ron , bani care nu sunt datorii ci sunt o garantie ,un depozit . Acum 15 ani ,400 ron, era o suma mare, asa ca nu mi-ar fi convenit nici mie sa imi tina administratorul banii mei blocati acolo si din banii mei sa se acopere restantele rau platnicilor. Daca vor aprea penalizari, restantierii vor suporta acele penalizari .Oricum unul din administratori a furat banii din fond de rulment si o parte din incasari acum 10 ani , si paguba s-a impartit la toti locatarii. Fiecare administratie cu regulile lor .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
kyrakyra_65, utilizator

bomboana a scris:

Din ianuarie 2013, administratorul blocului mentine fondul meu de rulment la 900 lei.Deoarece atunci am avut intretinerea cea mai mare. Conform Legii 230/2007, administratorul trebuia sa refaca f.de rulment in fiecare an dupa intretinerea cea mai mare. Atunci am platit doar 472 lei la fond. Acum, dupa 5 ani ma obliga sa platesc si cei 422 lei ramasi, chiar daca intretinerea cea mai mare in 2017 a fost de 475 lei.Cum se poate rezolva acest caz, mai ales ca doreste doar ea (fara comitet) sa puna penalizare?

Când ai f de rulm. e mai complicat deoarece, părerea mea, când vine scadentă pe fact. ei din fond și achiți. Când respectivul îți achita, întregești f. de rulm. , dar nu i calculezi penalități pt. ca de aia ai strâns acel fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)