avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl menține la valoarea cea mai mare din ultimii ani, și dorește să pună și penalizare. Cum se poate rezolva acest caz?

Din ianuarie 2013, administratorul blocului mentine fondul meu de rulment la 900 lei.Deoarece atunci am avut intretinerea cea mai mare. Conform Legii 230/2007, administratorul trebuia sa refaca f.de rulment in fiecare an dupa intretinerea cea mai mare. Atunci am platit doar 472 lei la fond. Acum, dupa 5 ani ma obliga sa platesc si cei 422 lei ramasi, chiar daca intretinerea cea mai mare in 2017 a fost de 475 lei.Cum se poate rezolva acest caz, mai ales ca doreste doar ea (fara comitet) sa puna penalizare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: daneza_daniela , utilizator 16:55, 10 Martie 2021
Nu vă garantează nimeni că o să câștigați în instanță.
Dacă ați fost înștiințată înainte de a se face termenul de 3 ani, atunci termenul începe să curgă de la ultima înștiințare.
Situația este mai complexă, dacă sunt multe restanțe, atunci este normal că nu au cum să diminueze acest fond.
Fondul acesta este al dvs, nu vi-l ia nimeni și pleacă cu el.
Aveți grijă, dacă pierdeți în instanță, atunci veți plăti fondul, penalitățile și cheltuieli de judecată.
La noi in bloc, cei care si-au montat centrale , au primit inapoi o parte din fondul de rulment. Acei bani nu se calculeaza la fiecare familie diferit , ci se calculeaza dupa nr de camere sau dupa nr de camere si nr de persoane. La noi a fost calculat dupa nr de camere.
Buna seara. Dar administratorul , la ideea locatarilor are voie sa mi puna pe luna o anumita suma din acea restanta de 422 lei?Ca sa ma forteze sa o platesc? Are voie sa faca asa ceva? Va multumesc.
Dvs. figurati in situatia asociatiei cu o restanta la fondul de rulment de 422 lei si este normal sa o puna la plata.
Nu va forteaza nimeni sa platiti. Dupa 90 de zile de intarziere , asociatia va poate chema in instanta pentru plata restantelor si atunci o sa fiti nevoita sa platiti si cheltuieli de judecata si penalizari.
Pt fondul de rulment nu poti fi dat in judecata .Fondul de rulment nu genereaza penalizari. Fondul de rulment se aduna pt ca asociatia sa aiba un depozit ca sa plateasca partea de cheltuieli care va revine, pana va platiti cheltuielile aferente lunii anterioare.Fondul de rulment se calculeaza raportat la cheltuielile aferente unei luni de iarna , la nr de camere si la nr de persoane. Deobicei toate familiile au cam aceeasi suma de dat pt fond de rulment , in functie de ce am enumerat . In cazul in care nu aveti fond de rulment sau nu l-ati platit tot, si nu va platiti cheltuielile de bloc la timp, va trebui sa platiti penalizari raportat la suma restanta care va revine dupa ce se scade suma data la fondul de rulment . Fondul de rulment ar trebui recalculat , daca aveti centrala de apartament sau vi s-a modificat nr de persoane.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
kyrakyra_65, utilizator

Alte discuții în legătură

Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)