avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl menține la valoarea cea mai mare din ultimii ani, și dorește să pună și penalizare. Cum se poate rezolva acest caz?

Din ianuarie 2013, administratorul blocului mentine fondul meu de rulment la 900 lei.Deoarece atunci am avut intretinerea cea mai mare. Conform Legii 230/2007, administratorul trebuia sa refaca f.de rulment in fiecare an dupa intretinerea cea mai mare. Atunci am platit doar 472 lei la fond. Acum, dupa 5 ani ma obliga sa platesc si cei 422 lei ramasi, chiar daca intretinerea cea mai mare in 2017 a fost de 475 lei.Cum se poate rezolva acest caz, mai ales ca doreste doar ea (fara comitet) sa puna penalizare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: daneza_daniela , utilizator 16:55, 10 Martie 2021
Le spuneti ca veti plati numai fondul de rulment corespunzator anului trecut deoarece datoria s-a prescris, si ca ii veti da in judecata daca vor proceda altfel si veti castiga in mod sigur. In plus vor plati si cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca presedintele si administratorul de imobil staruie in pretentia de achitare sume mai vechi de 3 ani,lasati-i sa va actioneze in instanta,ocazie cu care ridicati exceptia prescrierii dreptului de executare sume mai vechi de 3 ani
Va multumesc mult pentru raspuns.O zi buna.
Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu ;limita de competenta de executie
Administratorul de imobil nu are competenta sa dispuna dupa proprou interes modificarea valorii fondurilor
M ar fi interesat care este Legea care prevede aceasta prescriptie?Ca nu de alta, dar sigur ma va da in judecata.Dar daca mi se pune dupa vointa administratorului cate o suma de bani pe luna, pana ajung la restul sumei de 900 de lei?Mi s a spus ca si asa ma pasuieste ca daca ar fi dupa ea, mi ar pune lunar cate o suma pana achit si cei 422 lei, ca sa ajung la 900 lei (cat a fost intretinerea in decembrie 2013). Ce mai pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)