avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum putem vinde niste bunuri imobile?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum putem vinde niste bunuri imobile?

Buna ziua, am nevoie de catava lamuriri intr-o problema legata de o mostenire.
Suntem 5 copii la parinti. Tata a decedat in 1984, la vremea aceea noi copiii fiind minori. Mama e inca in viata si din 1991 are titlu de proprietate pe toate bunurile imobile.
Intrebare: ea poate efectua o tranzactie de vanzare-cumparare doar cu titlul de proprietate? Mai e nevoie de prezenta noastra ca mostenitori?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:38, 23 Martie 2018
Exista constructii pe acel teren?
Da, exista. Pe acelasi titlu sunt trecute si suprafetele arabile si cele din intravilan si e specificata si suprafata construita (casa si dependinte)

Titlurile de proprietate se emit numai pe terenuri (ma refer la documentul galben cu margini albastre, unde scrie sus Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor)
Nu exista titlu de proprietate pe constructii. De aceea am intrebat. De fapt, daca il cititi, nu o sa regasiti scris nimic de vreo constructie.
Poate aveti un alt act de proprietate, pe care il numiti generic "titlu".
Pentru constructii trebuie sa aveti autorizatie de construire/o sentinta civila/un contract (de vanzare cumparare/schimb/donatie/intretinere/un certificat de mostenitor etc.
In orice caz, daca titlul de proprietate pentru terenuri a fost emis pe numele mamei, da, poate instraina singura orice suprafata.
Daca pe terenul pe care doreste sa il vanda exista constructii, iar acele constructii au fost dobandite in timpul casatoriei cu tata, trebuie dezbatuta succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mamana mamana Am un act de vanzare -cumparare intre parintii mei cu clauza de intretinere. Actul este facut in anul:1984 pe casa si 250 metri patrati(asa se facea la acea ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)