Buna ziua,
Pt legaturi personale zilnice cu copilul, parintele separat are la dispozitie telefonul meu cu apel inclusive pe Skype. Insa mi-a transmis urmatoarea solicitare:
" Propun ca pentru legaturile personale zilnice pe care sa le pot avea cu fiul meu, o situatie similara cum era in trecut dar adaptata zilelor noastre. Preum erau in trecut telefoanele fixe, in prezent poate fi instalata o tableta ieftina de 7" (200-300 lei) la el in camera, fixata in zid, care sa fie conectata permanent la priza si la internet (wireless). Eu cand voi suna prin skype si va fi acasa, el va putea apasa butonul verde ca sa vorbim direct.
"
Mentionez ca in trecutul la care se facea referire, parintele suna pe telefon, sau pe skpe pe laptop sau pe Skype telefon si totul intr-un program zilnic de disponibilitate. Dupa care nu a mai sunat, iar acum am primit aceasta solicitare.
1) Care sunt obligatiile mele legale ca tutore privind cererea parintelui separat?
In acordul parental avem urmatoarele:
37. Comunicarea la distanţă între oricare dintre cei doi Părinti şi Minor se va putea realiza (dar fără a se limita la) prin intermediul telefonului fix, a celui mobil, prin e-mail, prin mesagerie instantanee sau prin videocall;----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
38. Fiecare Părinte, pe perioda cât Minorul locuieşte cu acesta, se va asigura ca există posibilitatea efectivă ca Minorul să poate fi contactat zilnic de către celălalt părinte, prin cel puţin una dintre modalităţile enumerate mai sus;--------------------------------------------------------------------------------------
39. Contactul telefonic dintre Părinte şi Minor nu va fi împiedicat, monitorizat sau întrerupt de către celălalt Părinte;----------------------------------------------------------------------------------------------------------
40. Ambii Părinţi înteleg că au dreptul şi datoria de a monitoriza activităţile desfăşurate de Minor pe internet (mesagerie instantanee, reţele de socializare, e-mail) pentru a se asigura că Minorul este în siguranţă faţă de terţi şi, prin urmare, nici unul dintre Părinţi nu trebuie să se aştepte că celălalt nu va citi/intercepta corespondenţa Minorului efectuată prin intermediul calculatorului şi al internetului;-------
Cel mai recent răspuns:
Martonze , utilizator
12:13, 23 Martie 2018