Buna ziua doresc sa deschid partaj la un imobil. Problema este ca pe acel imobil nu este facut cadastru iar actele in original sunt la fostul sot. Acest imobil este pe numele sau dar este bun comun eu locuiesc in acest imobil. Nu se mai gasesc la arhiva sa pot scoate duplicat de trei ani am tot incercat sa recuperez actele. Fostul sot a spus ca nu va da niciodata actele respective astfel santajandu-ma neplatind pensia copilului spunand ca daca fac plangere la politie nu voi vedea niciodata actele sau va veni sa se muta acolo cand doreste.
Ce pot face in acest caz?.Pot deschide partaj fara acte ?. Inteleg ca el va fii obligat sa depuna actele dar daca va declara ca nu le are, ce se va putea face?
In acest apartament care este situat undeva la tara la 20 km de oras a locuit bunici mei timp de 30 ani cu chirie, acest imobil fiind dat de la easeuri cum erau odata. In anul 2006 aceste apartamente au fost vandute la o licitatie in general celor care deja locuiau acolo. Bunica mea ne-a rugat sa il cumparam noi si da in acel moment eram casatoriti. Actul de la licitatie in original sa pierdut ( aceasta licitatie fiind facuta de un executor) toti am primit doar o copie dupa actul de licitatie. Toate persoanele care au cumparat atunci apartamentele nu au reusit sa faca celelate demersuri si anume cadastru, titlu de propietate timp de cativa ani. Firma care a vandut apartamentele si cu executoru ne-a rugat sa ii dam in judecata pentru ca la ei nu exista originalu de la licitatie. In fine dupa cativa ani am reusit sa facem niste acte la un notar tinand loc de titlu de propietate acestea fiind facute in trei exemplare unul ramand la fostul sot. Dar acum nu se mai gasesc celelate doua exemplare nici la notar nici la arhiva. Problema este ca daca la partaj va fii obligat sau instiintat fostul sot sa depuna actele si acesta va declara ca nu le are ce se poate intampla mi se va respinge cererea de partaj? Am vreo sansa sa reusesc cu aceasta actiune de divort fara acte?.