avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor intr-o situatie:
Tatal are o firma, este asociat unic, si vrea (din motive strict administrative/continuitatea in activitatea firmei) sa ne faca pe mine si pe fratele meu asociati (30% fiecare), iar el sa fie in continuare administrator. A optat pentru varianta cu cesiunea părților sociale, nu majorarea capitalului. Lucrurile se complica putin, deoarece fratele meu locuieste de cativa ani in alta tara (f departe :) si ii este imposibil sa vina sa faca formalitatile, imi face mie imputernicire.
Va rog sa ma ajutati cu:
- pasii care trebuie parcursi;
- ce trebuie sa contina procura facuta de frate pentru mine? Din ce am mai citit, ar trebui sa fie facuta ca eu sa pot accepta actiunile in numele lui si sa-l numesc pe tata administrator;
- fratele are dubla cetatenie, si cartea de identitate romaneasca a expirat. Cum ne afecteaza acest lucru?
- dupa ce noi devenim asociati, trebuie sa platim ceva pt actiunile pe care le avem?;
Multumesc mult pentru ajutor.
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 13:29, 23 Martie 2018
Pasi necesari pentru cesiunea de parti sociale:
1. Hotarare asociat unic
- in urma cesiunii partilor sociale actualul asociat renunta la calitatea sa de asociat , ramanand doar administrator , iar cei doi noi asociati vor detine 100% din partile sociale ale firmei dupa cum hotarasc ei ( 50 %- 50% sau in alta proportie)
- declaratii de asociat pentru cei doi viitori asociati ( declaratie notariala sau la ORC)
- act constitutiv actualizat
- copii acte de identitate asociat actual plus pentru asociatii viitori
- procura pentru dvs. pentru semnarea hotararii si a actului constitutiv
- numarator caractere hotarare .
Pentru simplificare , ar trebui sa va adresati la Registrul Comertului si o sa primiti toate informatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocierea intr-un s.r.l. Ovidiu Ionel Ovidiu Ionel Buna ziua! Doresc sa ma asociez intr-o S.R.L. infiintata in anul 1991 care are un patrimoniu destul de frumusel. Ce acte sunt necesare sa fac ca sa nu am ... (vezi toată discuția)
Cesiune (cedare parti) ori revocare din functia de administrator ? NCDumitru NCDumitru Buna ziua ! In Firma ... SRL suntem 2 persoane fizice in functia de administratori si asociati cu drepturi egale (50 - 50%) Vreau sa ma retrag din acte ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)