Buna ziua,
Am nevoie de ajutor intr-o situatie:
Tatal are o firma, este asociat unic, si vrea (din motive strict administrative/continuitatea in activitatea firmei) sa ne faca pe mine si pe fratele meu asociati (30% fiecare), iar el sa fie in continuare administrator. A optat pentru varianta cu cesiunea părților sociale, nu majorarea capitalului. Lucrurile se complica putin, deoarece fratele meu locuieste de cativa ani in alta tara (f departe :) si ii este imposibil sa vina sa faca formalitatile, imi face mie imputernicire.
Va rog sa ma ajutati cu:
- pasii care trebuie parcursi;
- ce trebuie sa contina procura facuta de frate pentru mine? Din ce am mai citit, ar trebui sa fie facuta ca eu sa pot accepta actiunile in numele lui si sa-l numesc pe tata administrator;
- fratele are dubla cetatenie, si cartea de identitate romaneasca a expirat. Cum ne afecteaza acest lucru?
- dupa ce noi devenim asociati, trebuie sa platim ceva pt actiunile pe care le avem?;
Multumesc mult pentru ajutor.
O zi frumoasa!
Pasi necesari pentru cesiunea de parti sociale:
1. Hotarare asociat unic
- in urma cesiunii partilor sociale actualul asociat renunta la calitatea sa de asociat , ramanand doar administrator , iar cei doi noi asociati vor detine 100% din partile sociale ale firmei dupa cum hotarasc ei ( 50 %- 50% sau in alta proportie)
- declaratii de asociat pentru cei doi viitori asociati ( declaratie notariala sau la ORC)
- act constitutiv actualizat
- copii acte de identitate asociat actual plus pentru asociatii viitori
- procura pentru dvs. pentru semnarea hotararii si a actului constitutiv
- numarator caractere hotarare .
Pentru simplificare , ar trebui sa va adresati la Registrul Comertului si o sa primiti toate informatiile necesare.