Este legal sa plătesc taxele la bloc prin bancă și sa mi se retina comision bancar de catre Asociația de proprietati, având în vedere că mi se reține comisionul pentru plată si de către bancă?
Pe deasupra, deși data plății este in luna curentă (în cazul în care este in ultimele zile din lună), Asociația îmi înregistrează plata în luna următoare și îmi aplică penalizări de întârziere.
Ce pot sa fac în cazul în care nu este corect?
Cu considerație și mulțumiri!
ContSters454516
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este norma sa vi se retina comision bancar pentru ca, asociatiei i se retine ca urmare a transferului bancar un anumit comision, ceea ce face ca suma intrata in contul asociatiei (pe care ati achitat-o Dvs initial) sa fie mai mica decat suma pe care Dvs o datorati asociatiei.
Ce puteti sa faceti ? Ar trebui sa achitati in timp util, nu in ultima zi, plata urmand a se efectua chiar la casieria asociatiei, evitand transferuri bancare si aplicarea de comisioane. Daca totus,i nu se poate efectua plata, decat prin transfer bancar, atunci depuneti in cont o suma putin mai mare (corespunzator comisionului aplicat de catre banca), astfel incat, in contul asociatiei sa fie inregistrata suma corespunzatoare debitului...
la bloc nu se platesc taxe: este un atribut al autoritatilor sa perceapa taxe.
Sunt niste cheltuieli comune la cre trebuie sa participati.
Ce inseamna "corect" ? Este legal in masura in care asociatia a decis asa.
ContSters456634
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Administratorul persoana fizica sau juridica are ca atributie, in principal, informarea trimestriala, in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrii asociatie de proprietari, cu privire la toate elementele cheltuielilor comune cu intretinerea, inclusiv modul de calcul al penalitatilor. Asadar, ca prim pas, va sfatuiesc sa solicitati in scris o situatie a cheltuielilor suportate de dvs. pe ultimele 3 luni, cu modul de calcul al penalitatilor. Daca va refuza, aveti toate sansele sa ajungeti in instanta.