Buna ziua!
Sunt cadru diactic la sat si, dupa revolutie, am primit in folosinta 0,5 ha teren arabil. Eu am locuit si locuiesc in acea localitate si am platit impozit dupa acel teren.
Eu stiu ca daca platesti impozit 30 ani consecutiv, exista posibilitatea de a trece acel bun imobil in proprietate.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa profit de acea portita si sa trec terenul din proprietatea Primariei in proprietatea mea, dupa 30 de ani de platit impozit.
Multumesc!
Buna ziua,
Daca acel teren este dat cu contract de inchiriere, folosinta gratuita sau orice alt contract, atunci nu il uzucapati.
Daca v-a fost dat in temeiul Legii 18/1991 atunci este dat in proprietate ceea ce este altceva.
Mi-a fost dat in temeiul legii 18/1991 cu titlu de folosinta pe perioaa vietii si as vrea sa obtin titlu de proprietate, daca se poate, tinand cont ca sunt si cetatean al acestei localitati nu doar cadru diactic.
Multumesc!
Retrocedare padure
mlliviu
Am achizitionat aprox. 4 ha teren, o casa si padure la munte. Proprietarul nu avea acte pe teren, si am deschis actiune judec. uzand de dreptul prin ... (vezi toată discuția)