avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere titlu de proprietate

Buna ziua!
Sunt cadru diactic la sat si, dupa revolutie, am primit in folosinta 0,5 ha teren arabil. Eu am locuit si locuiesc in acea localitate si am platit impozit dupa acel teren.
Eu stiu ca daca platesti impozit 30 ani consecutiv, exista posibilitatea de a trece acel bun imobil in proprietate.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa profit de acea portita si sa trec terenul din proprietatea Primariei in proprietatea mea, dupa 30 de ani de platit impozit.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 14:45, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca acel teren este dat cu contract de inchiriere, folosinta gratuita sau orice alt contract, atunci nu il uzucapati.
Daca v-a fost dat in temeiul Legii 18/1991 atunci este dat in proprietate ceea ce este altceva.
Mi-a fost dat in temeiul legii 18/1991 cu titlu de folosinta pe perioaa vietii si as vrea sa obtin titlu de proprietate, daca se poate, tinand cont ca sunt si cetatean al acestei localitati nu doar cadru diactic.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot sa cred ca sunt juristi ,avocati in ialomita-anrp habar nu au de obligativitatea de a depune cerere teren padure -legea nr.1/2000-daca exista cerere conform legea nr.18/1991 cornaca cornaca Obligativitatea de a depune cerere teren padure -Legea nr.1/2000-Daca exista cerere conform Legea nr.18/1991 Doua persoane frati, depus cerere conform ... (vezi toată discuția)
Retrocedare padure mlliviu mlliviu Am achizitionat aprox. 4 ha teren, o casa si padure la munte. Proprietarul nu avea acte pe teren, si am deschis actiune judec. uzand de dreptul prin ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a depune cerere teren padure -legea nr.1/2000-daca exista cerere conform legea nr.18/1991 cornaca cornaca Doua persoane frati, depus cerere conform legea nr.18/1991 pentru teren de , 5 ha -teren arabil 4,4 ha si 6000 mp. (0,60 ha) teren padure.Intre timp unul ... (vezi toată discuția)