avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intenție de cumpărare apartament în bloc la care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intenție de cumpărare apartament în bloc la care încă nu au început lucrările de construcții. Să plătesc sau nu, în avans, prețul total al apartamentului?

Buna ziua,
Doresc sa cumpar in Bucuresti un apartament de la un dezvoltator dar conditiile acestuia sunt banii in avans. Blocul nici nu a inceput sa fie contruit si va fi finalizat pe la sfarsitul lui 2019.
Intrebare: risc ceva daca dau banii in avans la antecontract? Se poate intampla ceva?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 15:46, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va sfatuiesc sa gasit alt dezvoltator.
La cate se intampla in ziua de astazi este mai bine sa fim precauti. Este foarte dubios sa va ceara toti banii acum, mai ales daca blocul nu este in constructie. V-as sfatui sa nu va riscati. Au fost cazuri cand au fost pacaliti. Cautati un bloc care macar se construieste acum, muncitorii lucreaza la el si in nici un caz sa nu dati toata suma.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
AlinaMaria23, utilizator
Multumesc mult de raspunsuri! Dezvoltatorul face blocuri de peste 12 ani (are vreo 20 la activ) pare de incredere. Are si in constructie dar acolo s-au dat. Dar acum m-at speriat si cred ca o sa ma reorientez :)
Inteleg opinia dvs dar probabil cere toti banii acum ca nu are sa construiasca altul. Dvs daca ati fi in situatia dansului de ce ati cere banii toti inainte de a face un bloc? In plus, de obicei termenul stabilit de dezvoltator de finalizare a blocului nu mereu coincide cu cel real si poate fi intarziat cu mai multe luni. La fel si cu inceperea constructiei lui.
Va doresc multa intelepciune in alegerea locului. Numai bine
Daca dezvoltatorul da faliment pana reuseste sa va vand imobilul va va fi destul de greu sa va recuperati banii.

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr de la dezvoltator un apartament aflat în construcție. ce măsuri de siguranță pot sa îmi iau ca să nu pierd avansul, care e destul de consistent? sorin22 sorin22 Bună ziua, Vreau sa cumpăr un apartament aflat în construcție de la dezvoltator. Ideea e ca dezvoltatorul vrea 80% avans,restul de 20% fiind dați la ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)