avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Problema transcriere certificat de deces canadian in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Problema transcriere certificat de deces canadian in Romania

Buna ziua,
mamei mele, decedata in Canada i s-a eliberat un certificat de deces canadian, dar cu numele de dinainte de casatorie. La timpul resectiv nu am stiut ca se poate face transcrierea in registrul roman prin ambasada si am trimis actele cu procura in Romania pentru dezbaterea succesiunii.
In Romania, ni se refuza transcrierea si eliberarea certificatului de deces romanesc, deoarece la starea civila mama figureaza cu numele de casatorie, deci e inadvertenta de nume. Nu putem dezbate succesiunea, deoarece notarul am inteles ca are nevoie de certificatul de deces romanesc. Avem acte doveditoare ca este aceasi persoana (certificat de nastere, de casatorie, buletin) si incercam sa gasim cea mai rapida cale de rezolvare in Romania. Exista optiunea returnarii certificatului de deces in Canada pentru returnare si schimbarea numelui dar am inteles ca trebuie mers in instanta, e complicat si va dura multa vreme. Exista o cale legala mai rapida, in Romania ?
Mentionez ca certificatul canadian e deja supralegalizat la Otawa si la consulat, lipsind doar stampila de la MAE, la Bucuresti.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean canadian AndreiMartin AndreiMartin Buna, am decis sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Casatoria va avea loc in Romania dupa care avem sa aplicam pentru permis de sedere pentru ea (fiind ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie canadian olivi olivi daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca ... (vezi toată discuția)