avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îndoieli în privința paternității. Ce se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îndoieli în privința paternității. Ce se poate face dacă testul ADN iese negativ?

Buna ziua,

Soțul meu se confrunta cu o situație despre care nu știm foarte multe. A fost căsătorit, din căsătorie rezultând gemeni, însă are foarte mari îndoieli in privința paternității. Mama recunoscând ulterior ca ar mai fi întreținut in perioada aia intr o seara, relații intime cu alt bărbat.
Copii nu seamănă absolut deloc cu el.
In prezent le plătește pensie alimentara, dar ar vrea sa le faca testul ADN!
Daca in urma testului rezulta ca nu sunt copii lui, ce măsuri se pot lua? Menționez ca cei mici au 10 ani in prezent!
Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Yonny , utilizator 23:46, 28 Martie 2018
Nu cred ca mai are ce sa faca...

Daca mama este de acord sa mearga sa faca test ADN fara proces si asa va vedea...
Cam atat...
Si in cazul in care mama ar fi de acord sa faca test ADN si ar rezulta ca nu sunt copii lui?

Afla care este adevarul.
La fel si mama care nici ea nu stie sigur din cate am inteles.

Daca mama vrea sa schimbe tatal o va putea face prin intermediul justitiei.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa inteleg ca totul depinde de mama, daca mama va vrea....însă daca el va dori ca acei copii sa nu mai aibă numele lui trecut in certificatul de naștere? Poate face ceva?
Specific ca le plătește o pensie de 200€ lunar, iar in mențiunea de divorț s a specificat faptul ca au custodie comuna si cu drepturi egale asupra copiilor, însă resedinta copiilor fiind la mama. Lucru care de altfel nu se respecta, nu poate da de ei cu zilele, răspund la telefon doar cand le este permis, Etc.
Ar vrea sa lămurească situația asta pentru totdeauna. Daca nu sunt ai lui sa nu fie el trecut ca tata!
Buna seara,
Daca prin testul ADN se dovedeste ca nu este tatal copiilor, atunci se sterge numele lui de la rubrica tata din certificatele de nastere si nu va mai plati pensie alimentara.
Atentie la prevederile art. 430 alin 2 C.Civ.

Alte discuții în legătură

Probleme de paternitate playiaj2009 playiaj2009 Buna ziua.Am fost casatorit cu acte intre decembrie 2014 si ianuarie 2017.A rezultat un copil din aceasta casatorie.Casatoria a fost facuta tocmai pt acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat ... Alexandra713 Alexandra713 Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat un proces de pensie alimentara continuare cu tatal meu , procesul a fost definitivat si ... (vezi toată discuția)
Paternitate va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat d-alex d-alex Buna ziua! Am inteles ca tatal unui copil din afara casatoriei poate fi obligat in instanta sa recunoasca copilul doar daca actiunea a fost depusa pana la ... (vezi toată discuția)