avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde un loc de veci mostenit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde un loc de veci mostenit?

Buna ziua. Tatal meu a mostenit un loc de veci care contine osemintele fratelui sau, decedeat cu mai mult de 7 ani in urma. Intrebarea este: tata poate sa vanda acest loc de veci? Daca da, in ce conditii? Are nevoie de aprobarea familiei fratelui sau, atata timp cat nu i-a interesat succesiunea? Unde trebuie sa se adreseze?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:48, 26 Martie 2018
Daca l a mostenit inseamna ca este al tatalui dvs si nu are nevoie de acordul nimanui spre a dispune de el.

Daca este proprietate el se poate dona nu si vinde. Daca este concesionat doar, nici donatie nu e posibila mereu. Tb sa discutati la administratia cimitirelor caci astfel de locuri sunt la mare cautate si exista modalitati juridice de a fi transferat altor persoane.
Verificati daca tatal dv detine inscris care atesta calitatea de proprietar sau de concesionar asupra locului de veci
Fiecare administratie de cimitir prin regulamentul de ordine interioara dispune modalitatea de preluare a locurilor de veci
Exista cimitire unde este interzis a se vinde locurile de inhumare,fiind permis in anumite conditii concesionarea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Vinderea unei concesiuni (loc de veci) Gabriel F. Gabriel F. Bună ziua Părinţii mei au concesionat un loc de veci la Brasov , pe o perioada de 49 de ani , în 2012.Toate taxele sunt plătite \"la zi\" şi chiar în ... (vezi toată discuția)
Despre locul de veci din cimitirul municipal chirocili chirocili 1.Prin succesiune sunt proprietara unui loc de veci unde sunt îngropate 2 persoane(părinţii mei). Doresc să ştiu dacă pot fi şi eu îngropată în ... (vezi toată discuția)