avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua,am divortat dupa 10 ani de casatorie din care a rezultat fetita care are 6ani si e cu domiciliul la mine,fostul sot a ramas in apartament deoarece e mostenire de la parintii lui.am ramas cu rate la banca pt inca vreo 4 ani,credite scoase in timpul casatoriei pt a investii in apartament.pot sa il dau pt partaj sau nu am dreptul la nimic decat daca demonstrez cu acte ca am investit acolo cat am fost casatorita?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:11, 26 Martie 2018
Trebuie să dovediți cu acte dar se poate si prin alte mijloace de proba.
Despre ce valoare este vorba?
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Peste 15000 lei dar in timpul casatoriei nu mam gandit ca se va ajunge la divort si nu am facturi sau chitante doar datele cand am scos de la banca imprumuturi ca au fost in timpul casatoriei.fetita minora a ramas la mine si eu nu am luat absolut nimic din apartament,nici macar nu mi-am luat toate bunurile personale si el plateste o pensie alimentara mizera de 250lei pe luna si atat
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Deeamedeea, utilizator
1. Lucrurile personale sunt bunuri proprii si e obligat sa vi le dea.

2. Parte din bunurile mobile comune le puteti imparti amiabil, in functie de necesitati.

3. Masa partajabila comuna este cuprinsa atat din activ(bunuri), cat si din pasiv (datorii). Aceasta inseamna ca va trebui sa impartiti datoriile bancare.

4. Aveti drept de creanta asupra 1/2 din imbunatatirile aduse imobilului bun propriu al sotului. Nu va trebuie neaparat chitante caci ele vor f constatate si evaluate de un expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Divort rissa rissa BUNA ZIUA DORESC SA DIVORTEZ DUPA 7 ANI DE CASATORIE SI AM DOI COPII MINORI PE CARE DORESC SA I AM IN INTRETINEREA INTREBAREA MEA ESTE :DACA DIVORTEZ RAMAN ... (vezi toată discuția)