avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pensie intretinere

Buna ziua ! Am o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la pensie de intretinere copil minor.Fostul sot refuza sa plateasca pe motiv ca asteapta sa i se faca proprire pe salariu. Are de platit pensie incepand cu 2.10.2017. Ce trebuie sa fac, din punct de vedere legal, pentru a primi pensia necesa copilului. Hotararea este definitiva incepand cu data de 27.02.2018. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:51, 26 Martie 2018
Apelați la un executor judecătoresc.
Daca nu ati legalizat hotararea, solicitati instantei legalizarea acesteia si ulterior pentru poprirea venitului debitorului este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- hotararea a carei legalizare se solicita,
- taxa judiciara de timbru in cuantum de 5 lei/exemplar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere student- hotarare necomunicata angajatorului- procedura ContSters378311 ContSters378311 Buna seara! As dori sa va intreb cum se poate ca in urma unei hotarari pentru majorare pensie de intretinere stabilita prin sentinta civila,pronuntata in ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita viomari viomari Buna ziua, De ce documente am nevoie pentru a merge la un executor judecatoresc sa institui o poprire (pensie alimentara) si recuperarea unor debite restante ... (vezi toată discuția)