avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie grad 3
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie grad 3

Buna ziua.Din luna octombrie 2017 sunt pensionat gradul 3 invaliditate.Mentionez ca am o vechime se 30 de ani si varsta 53,Pensia a venit in valoare de 701 ron,punctajul anual fiind de 0,70095.Daca voi fi incadrart la gradul 2 de pensie ,aceasta va mai creste?Daca da,pentru reincradare de grad pot sa nu mai astept un an si sa solicit mai devreme? Cand voi implini varsta standard de pensionare se recalculeaza in vederea maririi pensiei? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:44, 26 Martie 2018
Pentru încadrare în gradul 2 trebuie să se agraveze boala.

În gradul 3 aveți dreptul să lucrați 4 ore, pentru că v-ați păstrat jumătate din capacitatea de muncă.
Barbat:
-Punctajul mediu anual va fi 0,80095
-Pensia va fi 801 lei
Incepand cu iulie va fi 882 lei

Legea 263/2010

Art.78

(5) Revizuirea medicală se poate efectua și la cererea pensionarilor, dacă starea sănătății lor s-a îmbunătățit sau, după caz, s-a agravat.

La trecerea la limita de varsta pensia va mai creste cu aproximativ 70 de lei.

Pensia poate ceste cu mai mult in cazul in care ramaneti in grdul III si lucrati in regim 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O pensie de boala poate scadea ? ContSters204598 ContSters204598 Sufar de o boala congenitala si totusi am vrut inyodeauna sa muncesc dar in 1994 m am pensionat pe caz de boala si am insistat sa\'mi de a gradul 3 cu drept de ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala nerevizuibila dana-buzuriu dana-buzuriu buna ziua! apelez la dvs pentru mama mea care este nascuta la data de 24.01.1958 si este pensionata medical cu gr II la datta de 24.05.2012, cu un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca (februarie 2011) magnifiq magnifiq Buna ziua.Eu sunt pensionar de invaliditate din oct 2009 si as vrea sa stiu daca beneficiez de aceasta marire de pensie pentru grupa 2 de munca? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)