avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Permis reținut pentru alcool
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Permis reținut pentru alcool

Bună seara. În urma cu 1 an mi s-a reținut permisul de conducere. Am fost depistat cu alcoolemie de 1.15 în sânge. Mi s-a întocmit dosar penal iar acum aștept ca dosarul sa ajungă în tribunal. Ce pot face pentru a grăbi procedura? Din câte observ chiar și la insistentele avocatului, nu se face nici un demers. Dosarul sta pe undeva pe la parchet bănuiesc și nu mi se da nici un răspuns în legătură cu cazul meu. Ce soluții am să aflu cât mai trebuie sa aștept pana aflu o decizie definitiva? Mulțumesc.
Discutati cu avocatul, ar trebui sa stie ce sa faca. De principiu, in functie de stadiul cercetarilor, se poate depune la procuror o cerere urgentare solutionare si dispunere solutie.
Daca in continuare nu se misca lucrurile, se poate face contestaţie la judecatorul de drepturi si libertati de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă, solicitându-se accelerarea procedurii. Cititi art. 488^1 c.p.p. si urm.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen rezonabil Canțur Costel Canțur Costel Care este termenul rezonabil de comunicare a unei soluții la un dosar de violare de domiciliu și distrugere înregistrat la parchetul Vaslui? Am un dosar ... (vezi toată discuția)
In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva ... Diablos Diablos In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva unui bărbat (51ani) care a încercat să corupă și a hartuit o minora (15ani). Am depus ... (vezi toată discuția)
Tergiversare cercetare penala barandaniel barandaniel o persoana face plangere penala si nici dupa un an si jumatate politia nu stie nimic despre autorii infractiunilor reclamate. cercetarea a stat in nelucrare ... (vezi toată discuția)