avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce se intampla cu adresa din buletin daca plec de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce se intampla cu adresa din buletin daca plec de acasa? Poate detinerea unui buletin temporar sa influenteze acordarea vizei k-1 pentru SUA?

Ma aflu intr-o situatie delicata. Am 20 de ani si planuiesc sa plec (sau fug, daca se prefera termenul) din casa parinteasca. Este ceva ce nu se poate evita, din motive de sanatate mintale si siguranta fizica personale. Motivele sunt multiple- manipularea emotionala a mamei, trauma emotionala si fizica ce a dus la formarea unor efecte psihice diagnosticate (tulburare depresiv anxioasa), frica morbida fata de tatal care are obiceiul sa ameninte cu cutite de fiecare data cand seca il deranjeaza etc. Nu am resursele necesare inchirierii legale ale unui apartament si nu am prieteni sau alti membrii ai familiei unde as putea sa stau, asa ca ma gandesc la inchirierea unei camere in casa unui strain (practic ilegal dar nu am o alta solutie) si cautarea unui loc de munca ca sa ma intretin temporar. Aici apare problema: intregul plan este temporar. In maxim un an voi fi in drum spre SUA, pentru a fi cu logodnicul meu (aici intra il rol viza k-1). Pasaportul a fost facut fara stirea parintilor, dar exista. Plecarea imediata in SUA nu este posibila.

Ceea ce as vrea sa stiu: este posibil ca tatal meu (proprietar legal) sa anunte faptul ca nu mai locuiesc cu ei? Ce se intampla atunci? Voi fi nevoita sa imi schimb buletinul cu unul temporar? Si daca da, poate detinerea unui buletin temporar sa aduca cu sine respingerea cererii logodnicului meu? Este posibil sa nu fiu calificata pentru acea viza din acest motiv?

Si in cea mai rea situatie, o intrebare bonus: au parintii mei dreptul de a implica politia in cautarea mea? Nu doresc sa am niciun fel de contact cu ei si cu siguranta imi este teama de reactia tatalui meu in cazul in care as fi gasita.

Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Fifalde, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:16, 27 Martie 2018
Fifalde a scris:


Ceea ce as vrea sa stiu: este posibil ca tatal meu (proprietar legal) sa anunte faptul ca nu mai locuiesc cu ei? Ce se intampla atunci? Voi fi nevoita sa imi schimb buletinul cu unul temporar?

Anunță degeaba, nu puteți fi obligată să vă schimbați cartea de identitate decât după o procedură foarte complicată.


Si in cea mai rea situatie, o intrebare bonus: au parintii mei dreptul de a implica politia in cautarea mea? Nu doresc sa am niciun fel de contact cu ei si cu siguranta imi este teama de reactia tatalui meu in cazul in care as fi gasita.

Poliția n-o să vă caute decât dacă vă dau dispărută. Ca să preîntâmpinați așa ceva, trimiteți-le un mesaj, spuneți-le că sunteți bine dar ați ales să vă mutați..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea dreptului civil de proprietate pe motiv psihiatric remusovidiu remusovidiu Sunt in situatia urmatoate : Verisoara impreuna cu sotul ei locuiesc in apartamentul unchiului si matusii mele , amandoi au buletin si domiciliu facut pe ... (vezi toată discuția)
Viza turistica pentru sua Pink_Martini Pink_Martini vreau sa vizitez SUA in scop turistic, nu am intentii sa ramin acolo, si am citit ce siteul abasadei ce imi trebuie [i]În general, solicitantii de viza ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns rapid (pensia de intretinere) multumesc maria_madalyna maria_madalyna V-as ramane foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta, caut un raspuns de cateva zile si nu il gasesc! Am 21 de ani si sunt studenta la Facultatea de Farmacie. ... (vezi toată discuția)