avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea salarizarii Registrator medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea salarizarii Registrator medical

Buna ziua,

Am o prietena care lucreaza ca Registrator Medical la un spital clinic din Bucuresti. Salariul pe care il primeste in momentul de fata este de 1790 de lei incluzand "hrana".

Aici aveti fluturasul pe luna ianuarie (click poza pentru marire) : [ link extern ] /

A fost anuntata ca de la 1 martie 2018 i se va taia din salariu primit sporul de calculator cu justificarea ca sporurile nu trebuie sa depaseasca 30% din valoarea salariului de baza conform noii legi a salarizarii .

Din pacate la salariul ei mic , statul ii mai taie si acel spor.. deoarece salariul de baza nu a fost marit la personalul auxiliar.

Intrebare:

1. Este legai? Ea lucreaza permanent pe calculator ,munca ei implica acest lucru.

2. Cat ii va scadea salariul?
3. Ce poate face in acest caz? Din cate am inteles si altor colegi de-ai ei statisticieni (chiar si din alte spitale) li se vor taia salariile.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: diablo , utilizator 10:33, 27 Martie 2018
Spitalul este de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu baza spor legea 250/2016 sorana-m sorana-m Buna seara,am o mare nedumerire legata de valoarea salariului de baza pt spor pt personalul medical conform noii legi.Pe fluturasul meu de salariu exista 2 ... (vezi toată discuția)
Salarizare sanatate sorana-m sorana-m Buna seara, am o problema in ceea ce priveste salarizarile anterioare in sist bugetar-sanatate.Am fost angajata in 2015 in spital public ca asistent medical cu ... (vezi toată discuția)
Salarizare in sanatate sorana-m sorana-m Buna seara, am o problema in ceea ce priveste salarizarile anterioare in sist bugetar-sanatate.Am fost angajata in 2015 in spital public ca asistent medical cu ... (vezi toată discuția)